Završni ispit za male maturante krajem juna

Postavljeno: 31.05.2022

Polaganje završnog ispit za male maturante biće održano 27, 28. i 29. juna, a tokom ta tri dana svršeni osnovci polagaće test iz srpskog, odnosno, maternjeg jezika, matematike i kombinovani test

Učenici osmog razreda srednju školu mogu upisati nakon položenog završnog ispita, a planirani broj mesta za upis đaka u prvi razred srednje škole je 74.982 – stoji na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Završni ispit iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, održaće se 27. juna, iz matematike 28., a kombinovani test koji obuhvata biologiju, geografiju, istoriju fiziku i hemiju, biće održan 29. juna.

Za četvorogodišnje obrazovne profile predviđeno je 59.368 mesta, za trogodišnje 15.374 mesta, a za profile u dvogodišnjem trajanju ima 240 mesta.

Za učenike koji žele da upišu specijalizovana gimnazijska odeljenja predviđeno je 2.792 mesta, a u umetničkim školama i odeljenjima planirano je 1.772 mesta.

Podsećamo da su učenici polagali i probni završni ispit, koji im je omogućio da se upoznaju sa procedurama i načinom polaganja završnog ispita koji ih očekuje.

M.Simić

Ostale vesti

back-to-top