Završeno “Kulturno leto” u Trsteniku

Postavljeno: 31.08.2021

Premijerom dečje predstave “Kako je pobeđen strašni razbojnik Balačko” završeno je ovogodišnje Kulturno leto u Trsteniku. Manifestaciju koja je trajala dve nedelja obeležio je bogat kulturno umetnički program

Kulturno leto Trstenika započeto je u dvorištu Muzejske zbirke, izložbom slika “Znameniti Romi”, promocijom knjige “Romi stare čaršije Trsteničke” i koncertom grupe “Fantastico”.

Na omladinskom trgu predstavljena je knjiga “Kraljevačka pank hronika” autora Vojkana Trifunovića, uz nastup grupa “Sedativ bend” i “Bezvremeni”.

Muzički program na ovogodišnjoj manifestaciji obeležili su koncerti grupa “Locomotion”, “Junkije”, “Zul” i “Tribute to Iran Maiden – Rainmaker”. Za mališane je priređen dečji kabare koji je izvela “Talija art scena” iz Niša, izvodeći koncert najlepših dečjih pesama, nastup žonglera i oslikavanje lica.

Trstenik je bio domaćin i ansambla “Venac” iz Gračanice i Folklornog ansambla “Sveti Nikola” iz Trstenika koji su oduševili brojnu publiku. Za mlade je koncert priredila grupa “Ljudi u glavi”, a zatim je usledio koncert evergrin muzike koji su održali Zoran Stojanović i Maja Marinković.

Kulturno leto Trstenika završeno je u dvorištu Muzičke zbirke premijerom predstave za decu “Kako je pobeđen strašni razbojnik Balačko”, prema scenariju i u režiji Miloša Miloševića Šike, koju je izvelo Amatersko pozorište iz Trstenika, na opšte zadovoljstvo mališana iz ovog pomoravskog grada.

Ž. M

Ostale vesti

back-to-top