Uskoro Astronomski kamp

Postavljeno: 04.08.2021

Za učešće na Astronomskom kampu „Jastrebac 2021“, petom po redu, pristiglo je 90 prijava, što je rekordan broj prijavljenih do sada. U okviru kampa koji će se realizovati onlajn, u periodu od 10. do 13. avgusta, učesnici će imati prilike da saznaju puno zanimljivosti iz sveta astronomije

Prijave za ovogodišnji Astronomski kamp su zatvorene, prioritet su imali učesnici od 15 do 35 godina, a među onima koji su se prijavili su brojni ljubitelji astronomije iz Srbije, Severne Makedonije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, te jedan iz Nemačke.

Zbog korona virusa kamp će i ove godine biti organizovan onlajn, a učesnici će imati prilike da saznaju nešto više o crnim rupama, promenljivim zvezdama, potragama za asteroidima, astrofotografiji i ostalim zanimljivim temama iz oblasti astronomije.
Posmatranja će biti organizovana u onlajn ali i uživo varijanti sa Bagdale.

Pored zahvalnica za učešće, svi učesnici dobiće i knjigu „Kratak vodič za buduće astronome amatere“ koja će im biti prosleđena poštom, a pripremili su je Predrag Agatonović i Zoran Tomić.

Detaljan program kampa biće objavljen u toku ove nedelje, a učesnici će dobiti instrukcije oko pristupanja platformi za predavanja i posmatranja.

Projekat astronomski kamp „Jastrebac 2021.“ realizuje se u okviru Lokalnog akcionog plana za mlade, uz pomoć ovdašnje Kancelarije za mlade i finansijsku podršku grada Kruševca.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top