Završena prva faza na izgradnji stadiona FK “Jedinstvo”

Postavljeno: 15.09.2021

Prva faza na izgradnji stadiona na nekadašnjem igralištu FK „Jedinstvo“, koja je obuhvatala zemljane radove, nedavno je završena. Slede radovi u okviru druge faze tokom kojih će biti postavljene tribine, istakla je gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović koja je sa saradnicima obišla radove na Starom Aerodromu 

Zemljane radove na izgradnji stadiona izvodilo je preduzeće “Tehnogradnja” iz Kruševca, a vrednost radova je bila 50 miliona dinara. Istom preduzeću povereni su i pripremni radovi na izgradnji atletske staze i terena sa veštačkom travom. Ugovorena vrednost tih radova je oko 25 miliona dinara, a sredstva su izdvojena iz budžeta grada.

Završna faza na izgradnji novog stadiona biće realizovana uz pomoć Ministarstva omladine i sporta, koje će donirati tartan za atletsku stazu, i Fudbalskog saveza Srbije, koji će donirati veštačku travu za teren. Ukupna vrednost ovih donacija je 25 miliona dinara.

Na Starom Aerodromu asfaltirana je i saobraćajnica  duga 1,2 kilometra, čija je vrednost oko 151 milion dinara. Grad Kruševac učestvovao je sa 75 miliona, dok je ostatak obezbedilo Ministarstvo privrede.

Rukovodstvo Grada obišlo je i Gaglovo gde je završena izgradnja puta prema seoskom groblju, dugog 450 metara, i rekonstruisan krov na Domu kulture.

Vrednost radova na rekonstrukciji krova iznosi oko 2,5 miliona, a na asfaltiranju puta oko 5 miliona dinara – istakla je gradonačelnica Jasmina Palurović.

D. M.

izvor/foto: krusevac.ls.gov.rs

Ostale vesti

back-to-top