Završena obuka kandidata za popisivače

Postavljeno: 16.09.2022

Obuku za popisivače na teritoriji Grada Kruševca prošlo je 256 kandidata, sledi ponovno rangiranje, a konačan spisak izabranih popisivača biće objavljen 20. septembra.

Prema rečima Vesne Anđelić, načelnice Gradske uprave, koja je danas posetila Biznis inkubator centar gde je, pored Gradske uprave i Centra za stručno usavršavanje, vršena obuka, za popis u 101 naseljenom mestu na teritoriji Grada, predviđeno je 256 popisivača kojima će koordinirati 35 instruktora.

– Konačan spisak izabranih popisivača biće objavljen 20. septembra. Popisivači će biti u obavezi da nose legitimacije koje je Republički zavod za statistiku dostavio nama kao opštinskoj popisnoj komisiji. Takođe će biti u obavezi da nose maske i da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mera. Apelujem na stanovištvo da izađu u susret našim popisivačima, da učestvuju u ovom popisu jer je mnogo bitno imamo tačne podatke i da znamo sa čime raspolažemo – kazala je Anđelić.

Popis stanovništva i domaćinstava biće sprovoden od 1. do 31. oktobra, po već tradicionalnoj metodi „od vrata do vrata“, a novina je što će umesto papirnih po prvi put u popisu biti elektronski upitnici.

Prelimirani rezultati popisa znaće se do kraja novembra, a konačni će biti saopšteni u periodu između aprila 3023. i maja 2024. godine.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top