Zavetnici u centru prikupljali sigurne glasove

Postavljeno: 12.06.2020

Kruševački odbor Srpske stranke Zavetnici danas je u na glavnom gradskom Trgu prikupljao sigurne glasove i delio propagandni materijal sugrađanima. Zavetnike su oko podneva obišle stranačke kolege iz Beograda, predvođene Milicom Đurđević Stamenkovski, koja je nosilac liste te stranke na predstojećim parlamentarnim izborima

Predsednik kruševačkog odbora Srpske stranke Zavetnici, Lazar Stojanović, kazao je da je Odbor osnovan pre mesec dana, da za sada ima pedesetak članova te da su to mladi, obrazovani i ljudi bez političke prošlosti. 

– Sada ne učestvujemo na lokalnim izborima. Na narednim planiramo da se kandidujemo i da napravimo neku novu priču sa novim, mladim ljudima – kazao je Lazar Stojanović (28) koji je po struci inženjer elektrotehnike. 

Ta stranka učestvuje na republičkim izborima, a danas je na štandu u centru grada prikupljala potpise za sigurne glasove. To su, kako su objasnili, potpisi sugrađana koji nisu članovi, ali su zainteresovani za program te stranke i spremni da je glasom podrže. 

Inače, nosilac liste sa kojom pred birače izlazi Srpska stranka Zavetnici, Milica Đurđević Stamenkovski, ranije je izjavila da se ta stranka opredelila za izalazak na izbore iako smatra da izborni uslovi u Srbiji nisu fer. Zavetnici tokom kampanje promovišu “ekonomski patriotizam“, što znači stavljanje domaćih preduzetnika i malih i srednjih preduzeća ispred stranih investitora. Ta stranka, što se tiče rešavanja kosovskog pitanja smatra da je prihvatljivo samo rešenje koje je u skladu sa međunarodnim pravom, Rezolucijom SB UN 1244 i Ustavom Srbije.

Ostale vesti

back-to-top