Zaposleni u ARRRO pomažu privredi i sugrađanima

Postavljeno: 23.04.2020

Radnici Agencije za regionalni razvoj Rasinskog okruga su se, u proteklih nešto više od mesec dana, od kada je uvedeno vanredno stanje zbog epidemije korona virusa, uključili  brojne volonterske aktivnosti

– Pored redovnih aktivnosti u Agenciji mi smo se uključili i kao građani kako bismo pomogli u suzbijanju širenja ove bolesti. U ovom periodu uspeli smo da obezbedimo donaciju kompanije “Inmold plast doo” za Urgentni centar Bolnice 20  vizira i za privremenu bolnicu u Hali sportova 30 vizira. Bili smo, takođe, angažovani u pripremi i distribuciji paketa koji su bili namenjeni najstarijim našim sugrađanima i penzionerima – kaže Sonja Jevremović iz Agencije za regionalni razvoj Rasinskog okruga.

Ona podseća da su novonastale okolnosti dovele i do zatvaranja zelenih pijaca te da se u jednom momentu javio problem kako  prodaje voća i povrća tako i nabavka i distribucija istih. 

– Zajedno sa kolegama iz Čačka i Kraljeva uključili smo se u administriranje stranice “Kruševačka pijaca prodaja on line”. Reč je o stranici koja trenutno ima više od 8000 članova, koja se svakodnevno ažurira i putem koje mogu da se oglase proizvođači voća, povrća, cveća, ukrasnog bilja, meda i sl. Pokazao se kao veoma efikasan i pouzdan način snabdevanja i razmene potrebnih inforamcija – napominje ona. 

Navodi i da je tradicionalno dobra saradnja koju Agencija ima Centrom za osobe sa invaliditetom, Organizacijom gluvih i nagluvih, Organizacijom slepih i drugim udruženjima koja okupljaju ranjive grupe  te sa Domom Jefimija nastavljena kroz pomoć u nabavci sredstava za dezinfekciju i čišćenje njihovih prostorija kako bi se iste pripremile za bezbedan boravak korisnika. Agencija je, inače, u redovnim uslovima tim ustanovama pomagala oko pripreme i pisanja projekata za donatorsku podršku. 

– Naš moto je: “Nečije malo nekome može da znači puno, jer sreća je veća ako se podeli”. Moramo da brinemo i budemo na usluzi našim građanima – zaključuje ona.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top