Za jubilej „Trajala“ 153 radna mesta

Postavljeno: 24.03.2022

Na proslavi 133 godina rada korporacije „Trajal“ uručena su 153 ugovora o radu.  Svečanosti su prisustvovali lokalni i republički zvaničnici i prijatelji kompanije te je ovom prilikom uručeno i 11 priznanja.

Na svečanoj akademiji povodom 133 godina postojanja priređeni su program i video prezentacija kojim su predstavljeni  istorija i poslovanje korporacije „Trajal“. Ovom prilikom je kompanija okarakterisana kao Feniks koji se rađa iz pepela, bilo da se, kako je rečeno, govori o višestrukom razaranju tokom svetskih ratova ili njenom „oslobođenju“ od privatizacije.

Možemo da kažemo da iza nas imamo najuspešniju poslovnu godinu u istoriji „Trajala“, prešli smo obime od 50 miliona evra prodaje, te na današnji dan nema više bankarskih kredita, hipoteka i zaloga, a ima novih 153 radna mesta – istakao je direktor korporacije „Trajal“, Miloš Nenezić.

On je naglasio da su januara 2014. godine, kada je počeo program revitalizacije, imali dugovanja od preko 100 miliona evra, a da na današnji dan imaju samo dugovanja iz redovnih tekućih poslovanja, koja su pokrivena potražnjom redovnih tekućih poslovanja.

Nakon svečane dodele 153 ugovora o radu korporacija  broji 1.242 zaposlena. Među novozaposlenima je  77 žena i 76 muškaraca, odnosno brinulo se o rodnoj ravnopravnosti.

Kada smo pripremali proslavu bilo je 133 novih zaposlenih, ali u međuvremenu, zbog povećanja poslova i zahteva, izašlo je da imamo 20 radnika više. Ostaje neispunjena želja Bratislava Gašića da imamo isti broj rešenja kao broj godina. Nadam se da ga sledeće godine nećemo izneveriti – kroz šalu je rekao Nenezić.

Danas je uručeno i više priznanja onima koji su, prema rečima direktora, najviše doprineli uspehu kompanije u prethodnih godinu dana: Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja (koje je preuzela Darija Kisić Tepavčević), lokalnom sektoru Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektoru za vanredne situacije MUP-a, Službi za katastar nepokretnosti Kruševac, Republičkom hidrometeorološkom zavodu, Nikomu iz Kragujevca, Guma centru iz Petrovca na Mlavi, kompaniji „Pro Tyre International“ iz Beograda, Promistu iz Novog Sada i vladiki kruševačkom dr Davidu Peroviću.

Nakon što je Miloš Nenezić uručio ta priznjanja, poslednje je uručeno njemu od strane Samostalnog sindikata „Trajal korporacije“.

L.S.

 

Ostale vesti

back-to-top