Za izbore za Savete mesnih zajednica prijavilo se 609 kandidata

Postavljeno: 12.11.2021

Na izborima za članove Saveta mesnih zajednica učestvuje 609 kandidata, a bira se 502 člana u 54 mesne zajednice. Izbori se održavaju 28. novembra 

-U roku za podnošenje kandidatura prijavilo se 609 kandidata i nakon provere podnete dokumentacije njihove kandidature su proglašene kaže za KruševacGrad.rs predsednica Izborne komisije za sprovođenje izbora za članove Savete mesnih zajednica Jelena Ćurković.

Izborna komisija je, dodaje ona, odlučila da za tri naseljena mesta bude obustavljen izborni postupak jer je prijavljeno manje kandidata nego što se bira članova.

-U mesnoj zajednici Gaglovo za naseljeno mesto Novo selo se nije prijavio ni jedan kandidat, a predviđeno je da se tu bira jedan član tako da se za to naseljeno mesto neće birati član Saveta, dok se u ostala dva naseljena mesta u toj MZ, a to su Gaglovo i Mali Šiljegovac, izbori održavajuobjašnjava ona.

Izbori neće biti održani ni za naseljeno mesto Naupare, koje pripada MZ Gornji Stepoš, jer se biraju tri člana, a prijavio se jedan kandidat, kao ni za naseljeno mesto Krvavica u istoimenoj mesnoj zajednici jer je za sedam mesta u Savetu prijavljeno četiri kandidata.

-U tim naseljenim mestima će izbori biti održani naknadno, kada budu izabrani Saveti tih mesnih zajednica kaže ona. 

Za Savete 54 mesne zajedice na području Grada Kruševca trebalo bi da se bira ukupno 513 članova, ali s obzirom na to da su izbori obustavljeni u tri naseljena mesta, u kojima se bira ukupno 11 članova, u ovom izbornom procesu će biti izabrana 502 člana Saveta mesnih zajednica. 

Predviđeno je da do 15. novembra budu utvrđene izborne liste, nakon čega se imenuju članovi biračkih odbora koji potom preuzimaju glasački materijal. Izbori se održavaju 28. novembra. 

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top