Za Dan mladih brojne edukativne i zabavne aktivnosti

Postavljeno: 09.08.2021

Povodom Međunarodnog dana mladih koji se obeležava u četvrtak (12. avgust) Savet za mlade, u saradnji sa Kancelarijom za mlade i uz pokroviteljstvo grada Kruševca pripremio je brojne aktivnosti. Mladi Kruševljani imaće priliku da učestvuju u radionicama edukativnog karaktera ali i da uživaju u bogatom zabavnom programu

– Pri planiranju programa želeli smo da čujemo mlade, šta je to što bi se njima najviše svidelo da organizujemo za Međunarodni dan mladih pa smo u skladu sa njihovim željama napravili određeni programski sadržaj, zamisao nam je bila da tokom celog dana imamo programske aktivnosti – rekao je Vladimir Petrović, pomoćnik gradonačelnice za omladinu i sport.

Program počinje u četvrtak od 12 sati , radionicom za mlade preduzetnike, koja će biti održana u Biznis inkubatoru gde će svi zainteresovani mladi moći bliže da se upoznaju i prođu kroz kraći kurs programiranja.

Nakon toga, u OŠ „Dragomir Marković“ od 14 sati, održaće se radionica „Osnove crtanja i slikanja“, a od 18 i 30, u kruševačkom Skejt parku, biće održan čas pod nazivom „Mala škola skejta“.

– Verujemo da će svima biti jako interesantno, u budućem periodu pokušaćemo da nađemo adekvatnije mesto za naše skejtere, želimo da sa njima imamo što bolju saradnju i da ih osnažimo da nastave da rade to što rade, a sve u cilju podizanja toga na viši nivo – napominje Petrović.

Večernji časovi rezervisani su za zabavni program, za 20 sati zakazan je koncert kruševačkog benda „Treća smena“ koji će biti održan u dvorištu Kulturno prosvetne zajednice, a od 21 sat na otvorenim bazenima biće organizovana žurka i noćno kupanje.

Svi programi su besplatni, a za učešće na radionicama nije potrebna prijava.

– Svi zainteresovani mogu da prisustvuju radionicama uz poštovanje propisanih mera. Iskoristio bih priliku da se zahvalim svim ustanovama koje su nam izašle u susret, Sportskom centru, Biznis inkubatoru, Kulturnom centru kao i ostalim udruženjima i radioničarima koji će uveličati Međunarodni dan mladih – dodao je pomoćnik gradonačelnice za omladinu i sport.

Podsećamo, Međunarodni dan mladih se u našem gradu obeležava od 2011. godine, a od 2009. godine postoji Kancelarija za mlade grada Kruševca.

D. M.

Ostale vesti

back-to-top