+381 64 812 51 81
Naslovna » Politika » Vučić u Kruševcu – ostavljam kasu u dobrom stanju, Srbiji potrebna stabilnost

Vučić u Kruševcu – ostavljam kasu u dobrom stanju, Srbiji potrebna stabilnost

Kandidat vladajuće koalicije za predsednika Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je na predizbornom mitingu u Kruševcu da kao premijer državnu kasu ostavlja u dobrom stanju te da su finansije Srbije u boljem stanju od dve trećine zemalja Evropske unije

– Javni dug prvi put počinje da pada, rast ove godine je predvidjen na više od 3 odsto, pred Srbijom su godine uspeha i potrebno nam je da sačuvamo regionalni mir i stabilnost – rekao je Vučić danas pred pristalicama okupljenim u kruševačkoj Hali sportova.

Kazao je da je najviše na svetu voleo posao premijera, da je u mnogim situacijama bio najponosniji premijer na svetu, podsetivši da je danas u Kruševcu osmi put, da je nebrojeno puta bio u mnogim delovima Srbije jer misli da je „svako mesto u Srbiji centar dešavanja i podjednako važno“.

Rekao je će izbori biti neizvesni i teški, „ne zato što nismo bili marljivi ili vredni, ne zbog toga što smo odmarali onoliko koliko su oni odmarali, ne zbog toga što smo bili nepošteni onako kako su oni nepošteni bili prema narodu, grdjanima, ne zbog toga što smo punili džepove jer nismo, oni su ih dovoiljno napunili a srpske ispraznili …ne zbog toga što smo u bilo čemu lošiji od njih već zbog toga što se slio ogroman novac i tajkunski i inostrani da ih podrži u borbi za nestabilnost u Srbiji“.

Smatra da drugi kandidati nemaju šta da kažu o Srbiji, već samo loše o njemu, da od njih nije čuo šta je plan za Srbiju.
„Stabilnost, sigurnost i veće plate i penzije iz godine u godinu, na čvrstim ekonomskim temeljima, plan su i program za Srbiju“ rekao je on.

Vučić je najavio da će Srbija dobiti novih deset aviona koji „će nas zaštiti na niko više nikada ne napadne, da nam više nikada ne gadjaju vozove u Grdeličkoj klisuri, da nam ne otimaju zemlju.“

Dodao je da će najbolje brinuti o interesima Srba u Republici Srpskoj te da Srbija nikome više neće dozvooliti „Bljesak“ i „Oluju“.

Članu predsedništva stranke, Bratislavu Gašiću, zahvalio se što nakon smene nije napustio SNS, što se nije ni ljutio ni durio, već nastavio da radi još bolje.
Gašić, koji se prvi obratio na mitingu u Kruševcu, rekao je da je danas Kruševac vedar i nasmejan, a da je pre četiri godine bio ruiniran te da samo Aleksandar Vučić može da radi od 24 sata dnevno da bi Srbija bila srećna i zadovoljan.

Podsetio je da je Vučić četiri puta razgovarao sa radnicima „Trajala“, šest puta sa „Kuper tajerom“ koji planira investiciju koja će uposliti još 500 radnika, sedam puta sa češkom „Tatrom“ kako bi spasili IMK „14.oktobar“, te da u Kruševcu treba da počne izgradnja fabrike „Kromberg i Šubert“ koja će uposliti dve i po hiljade ljudi.

Osnivač Pokreta snaga Srbije, Bogoljub Karić, kazao je da Srbiji svi zavide u regionu i da Vučić svoju dušu i srce, dan i noć ulaže da Srbija živi bolje.
On je, govoreći o opozicionim kandidatima za predsednika Srbije, rekao da oni obećavaju da će da zaposle „desetine hiljada radnika, a nemaju posao ni za sebe“.

Na mitinigu je govorio i predsednik opštine Topola i narodni poslanik, Dragan Jovanović, koji je kazao da je Srbiji potreban jak predsednik koji će „uzdignuta čela moći da ode i u Moskvu i Brisel“.

– Aleksandar Vučić je 2012. godine preokrenuo Srbiju koja je bila pred bankrotom do zemlje koja beleži ekonomski rast. Doveo je investitore u mnoga mesta u Srbiji i uspeo da zaposli desetine hiljada ljudi – rekao je on.

Na skupu je govorila i Latinka Milojević, profesorka hemije i predsednica kruševačkog Društva za borbu protiv šećerne bolesti, kazavši da se, od kada je Aleksandar Vučić predsednik Vlade, osobe sa invaliditetom prvi put osećaju uvaženo, dodavši da se osećaju i sigurno zahvaljujući Pravilniku o medicinskim pomagalima, koji je potpisao ministar zdravlja.

Medju prisutnima bili su i ministarka pravde Nela Kuburović, ministarka gradjevinarstva, Zorana Mihajlović, ministar sporta, Vanja Udovičić, ministar privrede, Goran Knežević, gradonačelnik Kruševca, Dragi Nestorović, direktori lokalnih javnih preduzeća i ustanova i filijala republličkih institucija.

Brojni simpatizeri i članovi su nosili stranačke zastave i zastave sa sloganom „Aleksandar Vučić – brže, jače, bolje“.
Na miting SNS u Kruševcu od 10 časova ujutru počele su da pristužu pristalice, a na parkingu nedaleko od Hale bilo je dvadesetak autobusa sa kruševačkim ali i tablicama iz Niša, Aleksinca, Paraćina, Prokuplja.

Kandidat vladajuće koalicije za predsednika Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je na predizbornom mitingu u Kruševcu da kao premijer državnu kasu ostavlja u dobrom stanju te da su finansije Srbije u boljem stanju od dve trećine zemalja Evropske unije - Javni dug prvi put počinje da pada, rast ove godine je predvidjen na više od 3 odsto, pred Srbijom su godine uspeha i potrebno nam je da sačuvamo regionalni mir i stabilnost - rekao je Vučić danas pred pristalicama okupljenim u kruševačkoj Hali sportova. Kazao je da je najviše na svetu voleo posao premijera, da je u mnogim situacijama bio najponosniji…

Review Overview

Rejting korisnika 2.15 ( 8 glasova)
x

Proveri i

Kruševljanke preslišale Bor

Mlade fudbalerke ŽFK Napredak Junior 2018, u 7. kolu Razvojne lige, slavile su u gostima u Boru ŽFK-u Stol 0:7 ...

Posle tri meseca vraćena skela, sledi remont pre porinuća

Tog 23. juna, trebalo joj je svega nekoliko sati da nošena bujicom iz male luke u Obrežu kod Varvarina, stigne ...

Aronija – nije zahtevna, ali ni zastupljena u našem kraju

Iako je veoma korisna, a istovremeno i veoma otporna na loše uslove, aronija nije preterano zastupljena u kruševačkom kraju. Savetodavka ...

Pitali smo za vas: Zašto su radnici JKP smeće istovarili pored Slobodišta?

Nakon što je pre desetak dana na jednom kruševačkom portalu osvanula fotografija na kojoj se vidi veća količina smeća na ...

Preminula devojčica povređena u nedavnom udesu u Obrežu

Osnovno javno tužilaštvo u Kruševcu istražuje okolnosti koje su dovele do saobraćajne nezgode 20. septembra u selu Obrež kod Varvarina, ...