Vučić na konvenciji u Kruševcu – Srbija na današnji dan nema deficit

Postavljeno: 16.04.2016

Srbija na današnji dan, posle mnogo godina, a da nije bilo velikih privatizacija, nema deficit, kazao je predsednik Srpske napredne stranke, Aleksandar Vučić, na mitingu koalicije okupljene oko te stranke, poručivši da je to preduslov za povećavanje plata i penzija, ali i da to ne radi pred izbore jer ne želi da kupuje ničiji glas

Najnovije vesti su da, pošto smo juče smo skupljali PDV i akcizu, na današnji dan, posle mnogo, mnogo godina, a da nismo imali nikakve velike privatizacije, Srbija nema deficit, Srbija je isplatila je 60 milijardi dinara kamata, to je ono što nam garantuje da možemo da obezbedjujemo veće plate, penzije, to ne radimo pored izbore ne želim da kupujem bilo čiji glas, hoću da najčistije do sada pobedimo – kazao je Vučić pred pristalicama u Kruševcu.

vucic miting_1

Prokomentarisao je jučerašnje zajedničko obraćanje medijima predstavnike šest kruševačkih opozicionih stranaka kazavši da su izbori neizvesni jer „je njima potrebno pet minuta da se ujedine, nemaju programe već samo želju da se dočepaju vlasti zato je važno da se da se mi borimo da poslednjeg trenutka, ako budete svoje familije izveli da glasaju za nas, za budućnost, siguran sam da pobedjujemo“.

Radnicima “Trajal korporacije” je obećao da fabrika neće otići u stečaj, jer ima posao sa Vojskom, konstatujći da je ovoj vlasti ostavljeno da rešava probleme IMK 14.oktobra i mnogih drugih fabrika u kojima je „sve bilo pokradeno“ te da će se boriti za svakog čoveka u Kruševcu i danonoćno raditi kako bi u taj grad došlo što više investitora.

Kazao je i da je ponosan na izveštaje MMF-a, koji saopštava da oporavak Srbije brži, da je odličan, a da je reč o instituciji koja gotovo nikada ne hvali.

Jaka Vlada je, kako je rekao, potrebna jer jedino jaka Vlada moze da zaštiti državne interese i da dovodi jake investitore, dok bi slaba slaba bila pod uticajem svih drugih, dodavši da „ako dobijem vaše poverenje ni strane ambasade ni bilo kavi drugi centri moći neće vladati već, vi, narod.“

Protv jake srpske Vlade su, kazao je Vučić, razni tajkuni i političari u Srbiji.

miting_1

Potpredsednik Srpske napredne stranke, Bratislav Gašić, rekao je da je SNS 2012. godine pokrenula promene koje su priznate u svetu, te da je reč o ljudima koji su imaju rezultate, koji su bili spremni da menjaju sebe i druge.

Nećemo stati dok Srbiju ne dovedemo u red najsavremenijih i najrazvijenijih zemalja, nismo odustali od Železare Smederevo, ako 22. aprila budemo imali loše vesti iz IMK „14. oktobra“ nećemo odustati, pokusaćemo ponovo i ponovo – kazao je Gašić.

Poručio je da SNS nema alternativu ni na republičkom ni na lokalnom nivou, da je reč o stranci koja brine o penzionerima, osobama sa invaliditetom, svim nacionalnim manjinama.

Lider koalicionog partnera SNS-a, Pokreta socijalista, Aleksandar Vulin, kazao je da se Srbija neće vraćati u tajkunsku vlast, da je Srbija na dobrom putu, „da zna kuda ide, uspravna i ponosna“ te da je „odbila je da pojede budućnost svoje dece i preuzela budućnost u svoje ruke“.

Da Rusija podržava koaliciju okupljenu oko SNS kazao je predsednik Srpske narodne partije, Nenad Popović, ocenivši da se ni jedna druga Vlada ne bi oduprla pritiscima da uvede sankcije Rusiji.

Poslanica Marija Obradović poručila je da koalicija okupljena oko SNS želi da podstiče žensko preduzetništvo, da se zalaže za to da se najstrožije kazne nasilnici i da se popravi zdravlje i obrazovanje zena.

SNS je dala najodgovornije funkcije ženama, SNS je prva napravila korak na tu temu, za žene će u SNS uvek biti mesta – kazala je ona.

Na predizbornoj konvenciji koalicije okupljene oko SNS okupljenima su se obratili i Kruševljanin Zoran Gašić i preduzetnica Aida Maslan. 

U Kruševac su jutros stigli brojni autobusi iz mnogih gradova Srbije, saobraćaj u centru grada bio je zatvoren, duž glavne ulice na više mesta su bili postavljni štandovi SNS-a sa propagandnim materijalom.

Ostale vesti

back-to-top