Vrtići spremni za septembar, vakcinisano dve trećine zaposlenih

Postavljeno: 29.08.2021

Kruševački vrtići spremno će dočekati mališane ovog septembra. Sve mere u cilju suzbijanja korona virusa se poštuju, dve trećine osoblja je vakcinisano, a tokom leta su izvršene i brojne popravke kažu u PU “Nata Veljković”

-Mere su iste od kad smo krenuli da ih primenjujemo 11. maja prošle godine. Roditelji i dalje ne smeju da ulaze u vrtić, sestre i vaspitači čekaju decu ispred. Na ulazu se meri temperatura, maske su obavezne i poštuje se stroga dezinfekcija – kaže Vesna Živković, direktorka PU “Nata Veljković”.

Značajan deo zaposlenih je vakcinisan.

-Do sada je dve trećine zaposlenih vakcinisano, a ima dosta i onih koji su preležali. Ja sam već primila i treću dozu i pozivam sve ostale da je prime kako bismo lakše prebrodili naredni period – apeluje ona.

U vrtićima trenutno nema prijavljenih slučajeva zaražavanja kod dece, a od zaposlenih je pozitivna samo jedna osoba. Tokom septembra, roditeljski sastanci biće održani u dvorištima vrtića u popodnevnim časovima, kako bi se roditelji upoznali sa vaspitačima i medicinskim sestrama.

-Predložili smo da roditeljski sastanci budu popodne, kada nema dece, tada vaspitači mogu roditelje da sprovedu kroz vrtić, da vide gde će boraviti njihova deca i da im na taj način olakšaju odvajanje od deteta – objašnjava ona.

Kako bi se obezbedili što bolji uslovi za decu, tokom leta su, kada u vrtićima boravi manji broj njih, izvršene brojne rekonstrukcije.

-Vrtići su spremni i što se tiče fizičke bezbednosti. Celo leto smo ih sređivali, krečili, popravljali ono što nije bilo dobro, čistili, prali tepihe… –nabraja ona.

Trenutno se renoviraju tri vrtića, “Pčelica”, “Golub mira” i “Labud”.

-Deca iz vrtića “Pčelica” su raspoređena po drugim vrtićima i molim roditelje da budu strpljivi, trudili smo se da za decu obezbedimo najbolje. Za devet meseci uživaće u potpuno novom i renoviranom vrtiću. “Golub mira” i “Labud” se takođe rade, rok je četiri meseca, i tada ćemo dobiti još 1.000 kvadrata kompletno opremljenog prostora za decu – kaže Živkovićka.

Iako je upis u vrtić završen u PU “Nata Veljković” uvek izlaze u susret roditeljima.

– Cele godine primamo molbe elektronskim putem i na šalteru uprave, tako da kad je roditelju hitno, uvek smo tu i nađemo rešenje-navodi ona.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top