Vreme je za promene u FK Napredak

Postavljeno: 03.03.2022

Poslednji poraz Napretka u gostima Čukaričkom na Banovom brdu 3:0 (2:0) nameće zadatak za velike promene u igračkom kadru, ali i drugim segmentima kluba. Nije ništa novo što su crveno beli poraženi od Čukaričkog, jer u skoru sa beogradskim superligašima već duže vreme ne cvetaju ruže, pa je otuda i ovaj poraz došao očekivano

Posle odlaska šefa struke Milana Đuričića zbog bolesti i neminovne smene na kormilu kluba činilo se da će Kruševljani nastaviti u istom ritmu i rezultatima biti u vrhu tabele. Podsećamo, svojevremeno su ih kritikovali zbog pet uzastopnih pobeda, ali to je bio vapaj klubova koji su smatrali da Napredak mešetari sa protivnicima i namešta rezulate u svoju korist. Bilo kako bilo, taj deo se završio Napretkovim pohodom među pet najboljih na tabeli, ali su u međuvremenu usledile promene u stručnom štabu.

Đuričića koji je morao da napusti mesto šefa struke, zamenio je nekadašnji igrač i večito drugi u stručnom štabu, Ivan Stefanović. Počeli su skromno, ali je i veoma kratko vreme trajala radost zaljubljenika fudbala pod Bagdalom. Česti porazi i podela bodova gde su očekivane pobede, nisu bile svojstvene i moguće sa ovim timom, pa je to i rezultat ovog poraza protiv Čukaričkog koji, sada što pre zahteva hirurški rez u timu koji će nastupati za boje crveno belih.

Zanimljivo je da mimo pomenutih rezultata, posebno ovog na Banovom brdu, dobro upućeni u prilike kluba svedoče da u organizaciji kluba ništa ne manjka. Nije logično, međutim, da u klubu sa najvećim brojem igrača iz drugih gradova Srbije, nema nijednog iz Kruševca. Mnogi su od njih i sami napustili redove Napretka, a čini se da je najveća greška udaljavanje Fudbalskog kluba Duel, nekada perjanice Napretka, iz ovog kluba. Ovaj klub mladih igrača (FK Duel) je u međuvremenu postao i filijala beogardskog Partizana, a nekome u Napretku to zajedništvo sa Duelom očigledno nije odgovaralo.

Ne zna se šta će biti do kraja šampionata Super lige, ali ono što je Napredak pokazao na utakmici sa Čukaričkim, nije dobro i ne daje nikakvu nadu za boljitak kluba. Zbog svega ovoga čelnici jedinog, za sada, superligaša u Kruševcu, morali bi  nešto da preduzmu, u cilju Napretkovog koraka napred, a ne nazad.

Ostale vesti

back-to-top