Voda u podjastrebačkim selima do kraja godine?

Postavljeno: 08.07.2021

Ekipe kruševačkog Vodovoda nastavljaju intenzivne radove na dovršavanju magistralnog cevovoda i povezivanju već izgrađenih vodnih objekata na trasi Dvorane -Zdravinje, nakon čega će, kako najavljuju u ovom javnom preduzeću, na sistem vodosnabdevanja sa jezera Ćelije biti priključeno oko 650 domaćinstava iz pet seoskih naselja

Aktuelni radovi na izgradnji magistralnog cevovoda i povezivanje novoizgrađenih objekata na mrežu omogućiće, kako saopštava gradski Vodovod, da naselja Dvorane, Petina, Lovci, Poljaci i Zdravinje budu privezani sistem vodosnabdevanja JKP „Vodovod-Kruševac“.

Prema planiranoj dinamici radova, do kraja ove godine će se završiti izgradnja magistralnog cevovoda u ukupnoj dužini od 5,9 kilometara, a trenutno se na više lokacija izvode radovi na povezivanju rezervoara i crpnih stanica Dvorane – Petina, nakon čega bi se počelo punjenje ovih rezervoara.

U Vodovodu podsećaju da su još pre deset godina meštani ovih pet sela samodoprinosima gradili sekundarnu mrežu, dok u poslednje tri godine, kada su se i stekli uslovi, JKP „Vodovod-Kruševac“ intenzivno radi na ovom sistemu. U tom periodu izgrađena je crpna stanica i rezervoar Dvorane i crpna stanica Modrica, crpna stanica i rezervoar Petina, rezervoar i hidroforsko postrojenje Poljaci.

Do sada u ovaj vodovodni sistem uloženo je 57 miliona dinara, dok je za ovu godinu iz budžeta Grada Kruševca i JKP „Vodovod-Kruševac“ za izgradnju magistralnog cevovoda izdvojeno 70 miliona dinara.

U ovih pet seoskih naselja ima oko 650 domaćinstava koja će biti priključena na vodovodni sistem „Ćelije“, a zdravu pijaću vodu će dobiti oko 2.170 korisnika, navodi se u informaciji kruševačkog Vodovoda.

Ostale vesti

back-to-top