Voda sa javnih česama koje su na sistemu JKP „Vodovod“ ispravna za piće

Postavljeno: 13.04.2022

Odeljenje za sanitarnu inspekciju Ministarstva zdravlja prošle nedelje je donelo Rešenje o zabrani vode sa prirodnih izvorišta na 10 javnih česama,  čiji su rezultati analiza pokazali zdravstvenu neispravnost vode. 

Reč je o sledećim česmama: česma cara Lazara, česma kod kapije FAM-a u Jastrebačkoj ulici, Lazarička česma, Zulina česma u Jug Bogdanovoj ulici, Uroševa česma u Jug Bogdanovoj ulici, česma u Žabaru, česma u Beloj Vodi, česma u Dedini, česma u Jasici(kod škole), česma u Šancu (na kraju sela).

-Navedene javne česme nisu na sistemu gradskog vodovoda – sistem „Ćelije“. Navedene česme koje se nalaze na gradskom području su tzv. Lazareve česme i služe kao turistička atrakcija, a ne kao česme za vodu za piće- navedeno je u saopštenju JKP „Vodovod“.

Iz ovog preduzeća dodaju da oni redovno vrše održavanje gradskih fontana i javnih česama koje su na sistemu gradskog vodovoda, a Zavod za javno zdravlje Kruševac kontrolu kvaliteta vode za piće, te navode da je izvršeno puštanje vode na javnim fontanama i javnim česmama koje su na sistemu JKP “Vodovod – Kruševac“.

Reč je o 17 javnih česama na sledećim lokacijama: ispred upravne zgrade JKP „Vodovod-Kruševac”, Pionirski park,  Trg Kosturnica (u parku), Rasadnik (kod zgrade B-1), Slobodište (na šetalištu), Bagdala (kod restorana), stara pijaca (ugao Nemanjine i Stubalskih junaka), Trg Despota Stefana (u parku), Porta (prekoputa Narodnog muzeja), Porta (posle Narodnog muzeja prema javnom toaletu), Fontana (kod crkve Sv. Đorđe), Rasadnik (kod kružnog toka Oaza), Park prekoputa ekonomske škole, Školsko dvorište OŠ „Jovan Popović“, Školsko dvorište OŠ „Nada Popović“, Dostojevskog (iza Matisa), Čitluk (Ratka Pešića bb).

Takođe, u rad je pušteno i 9 fontana i to na sledećim lokacijama: fontana „Maslačak“ kod kružnog toka „Merkur“, fontana kod kružnog toka u Dušanovoj ulici, fontana kod kružnog toka u Kosovskoj ulici, glavna gradska Fontana kod crkve Sv. Đorđa, fontana kod Doma Sindikata, fontana ispred zgrade Suda, fontana na Trgu Kosovskih junaka, fontana „Dino park“, fontana u Rasadniku kod kružnog toka Oaza.

S.M.

 

Ostale vesti

Komentari

  1. Jana kaže:

    Odelenja za sanitarnu inspekciju Ministarstva zdravlja treba da sto cesce kontrolisu ispravnost vode sa prirodnih izvorista i javnih cesama. Jer moze doci do zaraze i drugih bolesti zbog neispravnosti vode. Zato sam ja odlucola da iskljucivo pijem hidrogenizovanu vodu obogacenu vodonikom koja ubija sve slobodne radikle u vodi takva voda je od izuzetnog kvaliteta za nase zdravlje.

1 thought on “Voda sa javnih česama koje su na sistemu JKP „Vodovod“ ispravna za piće

Comments are closed.

back-to-top