Voda konačno stiže u Dvorane?

Postavljeno: 12.06.2020

Završetkom izgradnje magistralnog cevovoda koji je svojevremeno zastao kod sela Modrica, žitelji podjastrebačkog sela Dvorane bi uskoro trebalo da se priključe na sistem vodosnabdevanja Ćelije. Kako je najavio direktor Vodovoda Vladimir Milosavljević prilikom obilaska ovog gradilišta, Vodovod će nastaviti gradnju infrastrukture potrebne da se vodom sa jezera Ćelije snabdeju i meštani okolnih sela: Lovci, Petina, Poljaci i Zdravinje

Sekundarnu vodovodnu mrežu stanovnici Dvorana izgradili su još 2007. godine i od tada se svake godine nadaju da će magistralni vod stići do nihovog sela. Da li će ove godine to konačno i dočekati, zavisi od završetka radova na cevovodu koji su zastali u prethodnom naselju, Modrici, a kako kaže direktor Milosavljević, sada su intenzivirani. 

JKP Vodovod je prošle godine izgradio rezervoar od 180 kubika i crpne stanice u Dvoranu i Modrici, za šta je utrošeno oko 20 miliona dinara delom iz sredstava Voovoda, a delom iz budžeta grada. 

To je bio preduslov da u ovoj godini nastavimo tamo gde smo stali. Naše preduzeće trenutno intenzivno radi na završetku izgradnje magistralnog cevovoda. U toku su radovi na fazi 1, prelaz preko mosta, na povezivanju linije na novoizgrađeni rezervoar Dvorane – rekao je Milosavljević i poručio da će  po završetku pomenutih radova Dvorane dobiti zdravu pijaću vodu sa sistema “Ćelije”.

Radove na magistralnom cevovodu u ovoj fazi izvodi “Telekomunikacija Blace”, a njihova vrednost je 1,4 miliona i finansira se iz sredstava  JKP “Vodovod”.

Da Dvorane i druga podjastrebačka sela u ovoj mesnoj zajednici imaju problem sa vodosnabdevanjem, te da čitava mesna zajednica ima 230 potpisanih ugovora sa Vodovodom, podsetio je predsednik MZ Dvorane, Nikola Milić. 

Milosavljević je najavio da će u narednom periodu Vodovod Kruševac raditi na izgradnji infrastrukture koja će omogućiti da i ostala sela na ovom potezu: Petina, Lovci, Poljaci i Zdravinje budu priključena na sistem “Ćelije”. Za tu investiciju planirano je oko 60 miliona dinara, a novac će, osim Vodovoda, biti obezbeđen i iz Budžeta grada Kruševca i Republičke direkcije za vode. 

Inače, proteklih nedelja nadležni iz Vodovoda obišli su više mesnih zajednica i razgovarali sa meštanima o njihovim planovima. 

U Pepeljevcu je dogovorena izgradnja kanalizacione mreže za koju su u toku pripreme projekta,  sa meštanima Sušice, Pozlate, Crkvine, Kaonika, Jošja i Đunisa napravljeni su planovi za priključenje na sustem vodosnabdevanja “Ćelije” do 2025. godine, a sa žiteljima ribarskog kraja razmatrane su preduzete aktivnosti na rekonstrukciji seoskog vodovoda koji je od prošle godine dat na upravljanje JKP Vodovod.   

Izvor: vodovodks.co.rs

Ostale vesti

back-to-top