Vlast obećava: Cena struje za građane neće poskupeti do kraja zime

Postavljeno: 26.11.2021

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović,  poručila je da neće biti promene cene struje za domaćinstva sve do kraja grejne sezone, odnosno do marta meseca.

Kako piše portal eKapija, ministarka Mihajlović je,gostujući na TV Tanjug, rekla da je to najčešće pitanje koje Ministarstvo dobija od građana i ponovila da je odluka države da cena za domaćinstva ostaje ista.

U međuvremenu, svakako već ima određenih promena za privredu i industriju, kako njihovi ugovori polako u toku godine ističu, tako EPS razgovara sa svakom kompanijom i pronalazi optimalnu cenu i za EPS i za te kompanije – rekla je Mihajlović.

Rekla je i da država mora da pomogne privredi, jer je, Kako je naglasila, veoma značajno da se privreda krene da koristi gas, a što manje struju, a trenutno je, smatra, nemoguće da funkcioniše bez te struje.

Cena električne energije za domaćinstva ostaje, neće se menjati, a cena za privredu se menja. Videćemo od sledeće godine kakvo je stanje i kako ćemo raditi sa cenom za domaćinstvo – rekla je Mihajlović.

Dodala je da će se država potruditi da cena za privredu ne ugrozi njihove proizvode i konkurentost, a samim tim i konkurentost države.

Izvor: www.ekapija.com, TV Tanjug

 

Ostale vesti

back-to-top