Vidovdanske nagrade najboljim učenicima

Postavljeno: 25.06.2021

Učenicima osnovnih i srednjih škola koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim i međunarodnim takmičenjima i olimpijadama znanja, danas su u Gradskoj kući dodeljene Vidovdanske nagrade

Najboljim učenicima za 2021. godinu nagrade su dodeljene u prepunom holu Gradske kuće, u prusustvu roditelja i brojih prijatelja. Knjige, diplome i novčane nagrade u iznosu od 15, odnosno, 12 hiljada dinara dobilo je 115 učenika, sa ukupno osvojenom 101 nagradom-  88 pojedinačnih i 13 ekipnih.

– Ova nagrada mi mnogo znači. Osvojio sam drugu nagradu na republičkom takmičenju iz pravoslavne verske nastave. Nakon osnovne škole voleo bih da upišem Gimnaziju, prirodni smer. Takođe, u planu imam da upišem i matematičke fakultet nakon završene srednje škole. Pored toga treniram i fudbal rekao je Lazar Miladinović, jedan od dobitnika Vidovdanske nagrade.

Anastasija Đokić, učenica sedmog razreda Osnovne Škole „Velizar Stanković Korčagin“ osvojila je drugo mesto na republičkom takmičenju iz veronauke. 

– Puno mi znači nagrada, to mi je vid podrške i podstrek da gradu Kruševcu i sledeće godine donesem neku nagradu. Posle osnovne škole planiram prirodno matematički smer u Gimnaziji, a nakon toga bih volela da studiram medicinu ili istoriju – izjavila je ona.

Nagrade je učenicima dodelila gradonačelnica Jasmina Palurović. 

– Vi ste deca koja su marljivo radila, trudila se i učila. Mnoge stvari su stale tokom prethodne godine, a vi ste za to vreme postizali dobre rezultate. Vi ste najbolji i primer ste svima. Veoma sam ponosna što danas mogu da uručim simbolične nagrade. Nastavite dalje da učite i radite, znajte da će znanje uvek biti cenjeno – poručila je ona. 

Jedan od gostiju bio je i prvak Beogradske opere Dragoljub Bajić koji je pesmom „Ovo je Srbija“ otvorio današnju manifestaciju.

S.M. 

Ostale vesti

Komentari

  1. Snežana kaže:

    Takmičenje iz veronauke?!

1 thought on “Vidovdanske nagrade najboljim učenicima

Comments are closed.

back-to-top