Vidovdanska akcija dobrovoljnog davanja krvi

Postavljeno: 16.06.2022

U okviru tradicionalne Vidovdanske akcije dobrovoljnog davanja krvi, koja je održana u Kruševačkom pozorištu, prikupljeno je 118 jedinica krvi.

– Volonter sam u Crvenom krstu od 2018. godine. U martu sam postala punoletna i ovo je prvi put da sam i ja dobrovoljno dala krv. Sam proces traje od 10 do 15 minuta, lekari su veoma prijatni, a nakon davanja krvi posluženje je obavezno, naročito ako nekome pozli. Osećaj je jako lep, zato što znam da ovih mojih petnaestak minuta izdvojenog vremena nekome može pomoćikazala je Valentina Novaković za KruševacGrad.

Današnja akcija, prema rečima sekretarke kruševačkog Crvenog krsta, Emine Todorović, nas podseća na slavnu istoriju našeg naroda, heroja, junaka, koji su svoju krv dali za slobodu svog naroda:

– Ovo je tradicionalna akcija koja se organizuje uz veliku podršku Grada Kruševca.

Podsećamo da je od početka godine ovdašnji Crveni krst organizovao 22 akcije doborovoljnog davanja krvi, u okviru kojih je prikupljeno 1.360 jedinica ove dragocene tečnosti. Akcija koja se od 2008. godine organizuje povodom Vidovdana, jedna je od najmasovnijih u našem gradu.

M.S.

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

back-to-top