Večeras počinju „Vuletovi dani“

Postavljeno: 30.07.2022

Tradicionalna, 24. po redu, muzička manifestacija Vuletovi dani” održaće se ovog vikenda u selu Rosica i u Ribarskoj Banji, uz bogat kulturno-umetnički program.

Manifestacija će biti otvorena večeras u selu Rosica, gde će u 18 sati biti otkrivena Spomen ploča palim borcima u Prvom i Drugom svetskom ratu. U 19 časova, u porti crkve Svete Petke, biće predstavljena monografija „Rosice – rasadnik uspešnih ljudi”, a nešto kasnije, od 20 časova, sledi kulturno-umetnički program, u okviru kog će nastupiti KUD „Izvor” iz Velike Drenove i KUD „Belac” iz Pridvorice (Leskovac).

U nedelju se manifestacija nastavlja u Ribarskoj Banji. U 19 časova, u amfiteatru Ribarske Banje, biće predstavljena monografija „Rosice – rasadnik uspešnih ljudi”. Od 20 časova očekuje se „Astalsko pevanje” posvećeno velikanu izvorne muzike, Vukašinu Vuletu Jevtiću, u kom će, uz pratnju orkestra Dejana Miladinovića, učestvovati pevači amateri: Kristina Damjanović, Tanja Obrenović, Marija Veljković, Aleksandar Gubijan, Teodora Selak, Vojislav Trajković, Danica Bejatović, Srećko Popara, Sanja Ivanović i Esad Popara.

Inače, manifestacija se organizuje u znak sećanja na legendarnog pevača narodnih pesama Vukašina Vuleta Jeftića, koji je rodom iz sela Rosica nadomak Ribarske Banje.

J.A.

 

Ostale vesti

back-to-top