Večeras Noć pozorišta 2021 u KCK, nastavlja se i „Mali Joakim“

Postavljeno: 20.11.2021

Noć pozorišta 2021. obeležava se danas u institucijama kulture širom Srbije. Za razliku od prošlogodišnje, kada su se svi događaji zbog pandemije održavali onlajn, ove godine će ljubitelji pozorišne umetnosti moći da prisustvuju brojnim pozorišnim događajima. U Kruševcu se za Noć pozorišta ozbiljno pripremio ovdašnji Kulturni centar, dok u Kruševačkom pozorištu i dalje traje Festival predstava za decu “Mali Joakim”

U okviru Noći pozorišta, u galeriji Bele sale Kulturnog centra večeras u 18,30 biće otvorena izložba kostima pozorišne radionice iz Šida. Nakon toga, će za posetioce biti odigrana nova predstava Kulturociklina “Kralj Ibi”. Reč je o projektu ove umetničke grupe rađenom u saradnji sa Kulturnim centrom. Predstava autora Alfreda Žarija, za koju adaptaciju teksta i režiju potpisuje Sandra Maksimović, nedavno je imala svoju premijeru i dobila odlične kritike i publike i stručne javnosti.

U Kruševačkom pozorištu, pak, Noć pozorišta poklapa se sa programom 14. Festivala predstava za decu i mlade”Joakim Vujić” koji okuplja profesionalna pozorišta Srbije. Festival je, podsetimo, krenuo 15. novembra i trajaće do 22.

Večeras od 17 i 19 sati na repertoaru je predstava Kruševačkog pozorišta “Lepotica i zver”, sutra u isto vreme će predstavu “Pinokio” izvesti ansambl Narodnog pozorišta “Zoran Radmilović” iz Zaječara, a završne večeri, u ponedeljak, će biti dodeljene nagrade, nakon čega će, u čast nagrađenih, Šabačko pozorište igrati “Čarobni pasulj”.

Međunarodna manifestacija Noć pozorišta (European Theater Night) održava se po 11. Put I okuplja pozorišne radnike i publiku iz nekoliko zemalja: Austrija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Mađarska, Slovačka, Slovenija, Hrvatska, Crna Gora, Češka i Srbija.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top