Vaterpolista Rasine, Vukašin Stefanović, u državnom timu Slovenije

Postavljeno: 17.06.2022

Uoči Svetskog prvenstva u vaterpolu, od 27. avgusta do 10. septembra, selektor reprezentacije Slovenije Krištov Štromajer, na širem spisku reprezentativaca za pripreme u Splitu odabrao je bivšeg vaterpolistu kruševačke Rasine Vukašina Stefanovića (20). Momak iz Kruševca je student Fakulteta za sport, igra za Slovan iz Ljubljane i najboljii je strelac u tamošnjem šampionatu. Radost u klubu u kome je ponikao i u porodici Stefanovića.

-Stefan je želeo da se školuje i nastavi da igra vaterpolo. Uspelo mu je u Sloveniji. Kaže da je primljen kako dolikuje, a na putu je da dobije i državljanstvo. Zahvalni smo kao roditelji Vaterpolo klubu Rasina, gde je učio vaterpolo – priča otac Vukašin.

Od trenera najmlađih kategorija, Aleksandra Milovanovića, saznajemo da je Vukašin počeo u šestoj, sedmoj godini života i da je stasao u vrsnog igrača.

Ima Rasina još nekoliko mladića u drugim klubovima u Srbiji. Mihajlo Biočanin je u novosadskoj Vojvodini, golman Miloš Nešić u Valisu iz Valjeva, Milan Ilić je sa Šapčanima svojevremeno bio prvak države. Ali , životna priča Vukašina Stefanovića je izuzetna.

Lj.Marković

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

back-to-top