Varvarin dobio prvu predsednicu Opštine 

Postavljeno: 01.09.2020

Violeta Lutovac Đurđević izabrana je danas za predsednicu Opštine Varvarin, a njen zamenik biće Dejan Milanović, dosadašnji pomoćnik predsednika opštine. Na današnjoj sednici Skupštine kojoj je predsedavao Vojkan Pavić, izabrano je i sedam članova Opštinskog veća.

Dr Violeta Lutovac Đurđević od danas je predsednica opštine Varvarin. To su svojim glasovima potvrdila 22 odgbornika lokalnog parlamenta. Nova predsednica se zahvalila za podršku odbornika, obećala da će raditi po zakonu i u skladu sa Statutom i drugim propisima Opštine Varvarin i u interesu svoh građana i da će otklanjati probleme u stalnom kontaktu sa njima. 

Drago mi je što sam u istoriji Varvarina najmlađa predsednica i prva žena na toj funkciji. Iskoristiću svoje kontakte koje sam stvorila tokom dva mandata radeći u Skupštini Republike Srbije kao narodna poslanica, trudiću se da poboljšamo život građana i nijedna oblast ili sfera njihovog životnog interesovanja neće biti zapostavljena – poručila je novizabrana predsednica.

Stvorili smo čvrste temelje koje smo stvorili u prethodne četiri godine kada je SNS takođe vršio vlast i zadatak nam je da opravdamo poverenje za natpolovičnu večinu koje su nam građani dali na izborima – dodala je. 

Dr Violeta Lutovac Đurđević rođena je 1986. godine, lekarka je na specijalizaciji iz pedijatrije, birana je dva puta za narodnu poslanicu, a obavljala je i funkciju zamenice predsednika Opštine. Trenutno je predsednica Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Varvarinu.

Za njenog zamenika, na današnjoj sednici Skupštine izabran je Dejan Milanović, dosadašnji pomoćnik predsednika opštine, a odbornici su podržali i izbor sedmoro članova Opštinskog veća. Novi većnici su dr Stankija Vasić, Slavoljub Savić, Ivan Maksimović, Miloš Antić, Dejan Raca, Dojčin Ilić i Ivan Arsić. 

U  opštini Varvarin vlast sa 20 odbornika ima SNS. U opoziciji su Socijalistička partija Srbije i Jedinstvena Srbija sa 7, i dve grupe građana, “Naši ljudi” sa 5 i “Temnićka alternativa” sa 3 odbornika.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top