Uživali na kampu „Udahnimo vazduh“, nadaju se novom druženju

Postavljeno: 02.09.2021

Druženje kroz sportske radionice, šetnje te različite tematske večeri bili su deo dvodnevnog kampa „Udahnimo vazduh“, koji je organizovalo Udruženje za pomoć i unapređenje položaja dece i mladih sa posebnim potrebama „Osmeh na dlanu“.

Tokom kampa desetoro dece i mladih sa smetnjama u razvoju, dvoje mladih opšte populacije i šestro roditelja pratilaca učestvovalo je u različitim sportskim radionicama. Igrale su se igre sa loptom, potom badminton, puštali su se zmajevi,  nisu izostali ni obruč, ali ni šetnje stazama zdravlja.

Učesnici su boravak u prirodi iskoristili i za prikupljanje različitih vrsta biljaka i napravili herbarijum.

Uveče su organizovane muzičke žurke sa šeširima, raznim plesnim i igrama imitacije životinja.

Učesnici kampa, kako deca i mladi, tako i roditelji, su bili zadovoljni organizovanjem aktivnosti u prirodi, na čistom vazduhu i celokupnim druženjem. Želja je da se u skorije vreme organizuje  još neki višednevni kamp sa novim drugarima i novim aktivnostima – prenosi deo utisaka Svetlana Ivanović, zamenica predsednika Udruženja „Osmeh na dlanu“.

Dvodnevni kamp je održan na na Goču u istoimenom dečijem odmaralištu, a finansijski ga je podržao Grad Krusevac u okviru projekata u oblasti zaštite lica sa invaliditetom i boračko invalidske zaštite.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top