Uz pomoć subvencija do ušteda

Postavljeno: 24.02.2023

Na današnjem sastanku u Gradskoj upravi, potpisani su trojni ugovori sa građanima koji su odlučili da svoj dom učine energetski efikasnijim. Gradonačelnica Kruševca, Jasmina Palurović, u obraćanju budućim korisnicima, istakla je značaj ugradnje solarnih panela, kao i uštede električne energije.

-Izuzetno mi je drago i veliko mi je zadovoljstvo što ćemo jedan projekat koji smo radili zajedno sa Ministarstvom i sa vama korisnicima, realizovati. Cilj nam je bio da vi kao građani dobijete solarne panele i da na taj način učinite svoje domove energetski efikasnim, ali i da uštedite električnu energiju. Naravno, kroz ove panele imate mogućnost da ostvarite dogovor i da višak električne energije prodajete. Nadam se da vam procedura nije bila opterećujuća i da ste sve vezano za papirologiju završili bez nekih većih napora. Vas kao korisnike, pozivam da obavestite svoje komšije, prijatelje i rođake da se ugledaju na vas, pa da i ove godine sprovodimo druge mere koje se odnose na energetsku efikasnost. – istakla je gradonačelnica i pozvala i druge građane da se prijave za neki naredni projekat slične vrste:

– Naredne godine, takođe, planiramo saradnju sa Ministarstvom, gde ćemo po istom principu davati 50 procenata sredstava i na taj način vam pomoći da učinite svoje domove energetski efikasnim, ali pre svega da uštedite energente, jer dolazi vreme kada ćemo morati puno da štedimo.

                                                                                                                V.M.

 

Ostale vesti

back-to-top