Utvrđuje se uzrok nesreće u „Vino Župi”

Postavljeno: 16.06.2022

Uzrok nesreće koja se dogodila jutros, oko devet časova, u aleksandrovačkoj „Vino Župi”, kada je jedan radnik poginuo, a jedan povređen, se utvrđuje, a prve informacije kojima raspolaže poslovodstvo pokazuju da su se njih dvojica našla na dnu betonske cisterne, koju je trebalo da operu, ali ne da ulaze u nju.

– Oni su se našli u takozvanoj cisterni, na podu, to je betonska cisterna zapremine oko 50 hiljada litara.Trebalo je da urade uobičajenu, rutinsku radnju, trebalo je da operu tu cisternu koja je prazna, ali ne da ulaze. To su informacije koje trenutno imam, ali ne znam razlog zašto su se našli na dnu cisterne, zašto su silazili i šta je bio uzrok – rekao je direktor „Vino Župe“ Rade Jevtović.

Reagovalo se brzo da se obojica izvuku iz te cisterne, ali nije bilo spasa, na žalost, za jednog radnika.

– Ovo je strašna nesreća. Važno je da se zna da nije bilo nikakvog curenja gasa, nije bilo nikakve nebezbednosti za druge radnike, sve se desilo u toj cisterni – dodao je on.

Prema informaciji iz kruševačke Opšte bolnice, drugi, mlađi radnik je u tu ustanovu primljen danas oko 10 časova i 40 minuta, bio je u svesnom stanju, ali nije mogao da se seti šta se desilo. On ima oguljotine po licu i rane na potiljku, pregledan je i hiruški zbrinut, obavljaju se dodatne analize, a u Bolnici očekuju da pacijent bude i dalje stabilno.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top