Uspešno održani prvi  “Vrdenovački dani”

Postavljeno: 09.08.2022

U Vrdenovcu, istorijskoj lokaciji iznad Obreža, održani su, prvi po redu “Vrdenovački dani”, kulturno gastronomska manifestacija. U kuvanju gulaša takmičilo se 20 ekipa, a izveden je i prigodan kulturno umetnički program.

Prema rečima Nebojše Nikolića, predsednika Udruženja građana “Vrdenovački orlovi”, ova asocijacija je inicirala i organizovala manifestaciju sa namerom da postane tradicionalna:

-U spremanju gulaša se takmičilo 20 ekipa, kao i par ekipa koje su izrazile želju da za sebe i svoje goste ispeku prasiće i jagnjiće. Pripremljen je i bogat i zabavni kulturno – umetnički program u kome su učestvovala dva kulturno – umetnička društva tako da se nadam da su svi naši gosti uživali. Posećenost manifestacije nadmašila je sva očekivanja, pa je tako u Vrdenovcu bilo prisutno više stotina posetilaca iz Obreža i okolnih mesta i više od 200 učesnika u takmičarskom delu programa, kaže organizator.

Nikolić se nada da će manifestacija postati tradicionalna.

-Ovo su bili prvi “Vrdenovački dani”, a ime manifestacije je takvo jer je šarenolika i nije vezana samo za hranu. Naši prijatelji su izrazili želju da kuvaju gulaš, zato smo i organizovali takmičenje u kuvanju gulaša, Bravarija “Sibin” je obezbedila nagrade za prvo, drugo i treće mesto. Nadamo se da dugo godina “Vrdenovački danu” traju i uvek će biti održavani u prvoj nedelji avgusta” – ističe Nikolić.

U kuvanju gulaša je najbolja bila ekipa “City Caffe” iz Varvarina, drugo mesto osvojili su “Pomoravski vrbaci” iz Obreža, a treće “Jelonje” iz Obreža.

U kulturno – umetničkom programu nastupili su KUD “Boki 4. juli” iz Paraćina i folklorna sekcija Osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Potočca, kao i mladi harmonikaš Jovan Živanović iz Varvarina.

Tekst i foto: Ž. Milenković

Ostale vesti

back-to-top