Uručene diplome prvoj generaciji studenata Poljoprivrednog fakulteta

Postavljeno: 17.05.2023

Na Poljoprivrednom fakultetu u Kruševcu održana je svečanost na kojoj su uručene diplome prvoj generaciji svršenih studenata koji su stekli zvanje diplomiranih inženjera poljoprivrede. Diplome im je uručio dekan Ivan Filipović, a prisustvovala je gradonačelnik Jasmina Palurović, u ime Grada koji je uložio velike napore da Kruševac dobije prvi državni fakultet, kao deo Niškog univerziteta

Osmoro studenata koji su upisali 2018.godine, a završili Osnovne akademske studije u periodu od oktobra do novembra 2022. Dobili su svedočanstva o uspešno realizovanom studiranju.

Svečanom činu osim dekana i Gradonačelnice prisustvovali su i član Saveta fakulteta prof.dr Dragan Đukić, profesori i saradnici fakulteta.
Gradonačelnik Jasmina Palurović je podsetila na period koji je prethodio osnivanju, kada su, počev od ideje i inicijative realizovane mnoge aktivnosti i rešavani tekući problemi, kako bi se uspešno okončao projekat formiranja Poljoprivrednog fakulteta.

Pomoć Grada sastojala se i u davanju na korišćenje pet laboratorija u bivšoj upravnoj zgradi preduzeća Hemofluid ( sada u vlasništvu Grada ). Nove prostorije su od veoma velike važnosti za izvođenje nastave iz grupe hemijskih, bioloških, mikrobioloških, tehnoloških i srodnih predmeta. U dosadašnjem radu korišćene su laboratorije srednje Hemijske škole, Instituta za krmno bilje, Zavoda za javno zdravlje, što je funkcionalno znatno otežavalo praktične vežbe.

Krajnji cilj je, kako je izjavila Gradonačelnica, obezbeđivanje što boljih uslova za rad i podizanje kvaliteta nastave na viši nivo.
Na kraju je čestitala uspešno okončane studije prvim diplomiranim inženjerima poljoprivrede u Kruševcu, uz želju da svojim radom promovišu Fakultet i motivišu druge mlade ljude da odaberu naš grad kao mesto studiranja.

O podršci i pomoći lokalne samouprave govorio je dekan prof. dr Ivan Filipović, a o značaju i poslovnoj budućnosti prve generacije akademskih građana kruševačkog fakulteta – član Saveta prof. dr Dragan Đukić.

U anale Fakulteta kao prva generacija diplomiranih, upisaće se: Anđela Vasić, Milica Gmijović, Irena Vučićević, Stefan Matić, Jelena Radenković, Lazar Milošević, Lazar Milojević i Anđela Ćulibrk.

Inače, Poljoprivredni fakultet u Kruševcu upisuje studente Osnovnih akademskih i Master studija na smerovima: ratarstvo i povrtarstvo, stočarstvo i voćarstvo i vinogradarstvo.

Foto i izvor: krusevac.ls.gov.rs

Ostale vesti

back-to-top