+381 64 812 51 81
Ne propustite >>
Naslovna » Društvo » Upoznajmo sugrađane: Miloš Đokić – na ponos svom gradu

Upoznajmo sugrađane: Miloš Đokić – na ponos svom gradu

Miloš Đokić ima 25 godina, član je Sportskog kluba za decu i omladinu sa posebnim potrebama Palestra i Plivačkog kluba Napredak u kojima ostvaruje zapažene sportske rezultate. Ove godine izabran je od strane Sportskog saveza za sportistu godine grada Kruševca

Osnovno i srednje obrazovanje Miloš je, zbog ustanovljenih manjih smetnji u razvoju, stekao u školi “Veselin Nikolić” u kojoj je završio smer za pomoćnika kartonažera. Trenutno radi u reciklažnom centru Javnog komunalnog preduzeća. Ističe da mu je drago što radi posao za koji je završio školu i koji voli.

Porodica, posao i plivanje ispunjavaju Miloševu svakodnevnicu. Slobodno vreme provodi sa roditeljima, braćom i sestrama, a kako je od skoro i ujka, sa zadovoljstvom pomaže sestri u čuvanju dece.

Sa pet godina roditelji su ga upisali u školu plivanja i od tada do danas plivanje je neizostavan deo njegovog života. Na treninge ide tri puta nedeljno, a kada se priprema za neko takmičenje i češće.

Prvo takmičenje u plivanju na kom je učestvovao bile su Svetske letnje igre Specijalne Olimpijade u Atini 2011. godine i tada je osvojio dve srebrne medalje, na 25 metara leđnim i 50 metara kraul stilom. Sledeće takmičenje bilo je Evropsko prvenstvo mladih Specijalne Olimpijade u Antverpenu 2014. godine i tamo je osvojo zlato u štafeti 4h25 metara i srebro u disciplini 50 metara delfin.

Na Svetskim letnjim igrama Specijalne Olimpijade 2019. godine u Abu Dabiju i Dubajiu osvojio je medalje u dve izuzetno teške discipline, 100 metara delfin i 200 metara mešovitim stilom.

Nije lak zadatak nabrojati sve medalje koje je osvojio. Ipak, ističe da to nije samo njegova zasluga.

– Za moje sportske rezultate zaslužni su treneri Mirela, Marga, Mališa, Nenad, Dragan, Nikola i Lazar. Do sada sam osvojio dosta medalja, šest sa Svetskih letnjih igara, a nedavno sam osvojio četrdesetčetvrtu medalju na Nacionalnim igrama u Kragujevcu – kaže Miloš.
U martu ove godine osvojio je i dve zlatne medalje u svom gradu u disciplinama 50 i 100 metara kraul stilom.

– Uvek kada se vratim sa takmičenja dobijem puno čestitki sa svih strana, a ja zauzvrat sve počastim bombonama – dodaje on.

Mirela Milojević koja sa Milošem radi u SK Palestra za njega kaže da je jedan od najsavesnijih i najposvećenijih sportista tog kluba koji nikada neopravdano nije propustio trening i da predstavlja primer pravog sportiste.

– Kod Miše možemo da primetimo odlične rezultate inkluzije. Uvek mislim da se inkluzija najbolje pokaže kroz veštine, naročito u sportu. Miša je sa svojim drugarima iz redovne populacije gledao tehniku plivanja tako da je imitirajući te pokrete naučio da pliva i leđno i delfin. Mislim da je njemu bilo mnogo lakše da nauči kada je imao priliku da to vidi, nego da mu je neko objašnjavao tehniku izvođenja – kaže ona.

Kao jedan od najuspešnijih sportista u gradu izabran je od strane Sportskog saveza za sportistu godine grada Kruševca, a kada je nedavno završena rekonstrukcija gradskog bazena, Milošu je pripala čast da presecanjem vrpce svečano otvori renovirani bazen.

Pored plivanja, u slobodno vreme voli da igra fudbal i košarku sa drugarima, a bavi se i glumom. Tumačio je likove Đepeta i Kralja Stefana, a najskorije lik Vuka u predstavi „Desa blesa u zemlji čudesa“.

Miloš voli svoj grad, svoje sugrađane i kaže da mu je drago što vidi da se Kruševac razvija.

– Posebno sam zadovoljan jer je rekonstruisana trim staza za trčanje na Bagdali. Sviđa mi se i to što na više lokacija u gradu postoje teretane na otvorenom – kaže on.

A na pitanje šta bi poručio onima koji vode grad, kaže da bi voleo da se više ulaže u sport, jer bi onda svi sportisti mogli kvalitetnije da treniraju kako bi u budućnosti ostvarili još bolje rezultate.

D. M.

Tekst je deo projekta “Upoznajmo sugrađane – ljudskim pričama protiv predrasuda” koji je finansijski podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije
Miloš Đokić ima 25 godina, član je Sportskog kluba za decu i omladinu sa posebnim potrebama Palestra i Plivačkog kluba Napredak u kojima ostvaruje zapažene sportske rezultate. Ove godine izabran je od strane Sportskog saveza za sportistu godine grada Kruševca Osnovno i srednje obrazovanje Miloš je, zbog ustanovljenih manjih smetnji u razvoju, stekao u školi “Veselin Nikolić” u kojoj je završio smer za pomoćnika kartonažera. Trenutno radi u reciklažnom centru Javnog komunalnog preduzeća. Ističe da mu je drago što radi posao za koji je završio školu i koji voli. Porodica, posao i plivanje ispunjavaju Miloševu svakodnevnicu. Slobodno vreme provodi sa…

Review Overview

Rejting korisnika 4.45 ( 1 glasova)
x

Proveri i

Rukometaši Župe ne silaze sa prvog mesta

Rukometaši Župe iz Aleksandrovca i nakon 17. kola Prve B lige ubedljivo vode na tabeli sa 25 bodova, u konkurenciji ...

Sportske igre mladih po drugi put u Kruševcu

Karavan Sportskih igrara mladih, najveće manifestacije amaterskog sporta za decu i omladinu na našim prostorima, stigao je i do KruševcaBaklju ...

Znatno manje prvih pregleda u kovid ambulanti

Tokom poslednjih nedelju dana zabeležen je značajan pad prvih pregleda u kruševačkoj Kovid ambulanti, kojih dnevno bude između 35 i ...

Kruševac postaje novi Giga grad

Nova SBB investicija u Srbiji: Počinje digitalizacija Kruševca10.05.2021 – SBB kompanija saopštila je danas da nastavlja da širi svoju GIGA ...

Održano Okružno takmičenje recitatora

Pobednici Okružnog takmičenja recitatora “Pesniče naroda mog”: Miona Jevđić, u uzrastu mlađih osnovaca i Andrej Jovanović među srednjoškolcima, oboje iz ...