Umetnička Galerija poziva na otvaranje izložbe “Vizija stvarnosti” Mirjane Đošić

Postavljeno: 09.09.2020

Posle duže pauze izazvane epidemijom korona virusa, Umetnička galerija u Kruševcu ponovo otvara svoj izložbeni prostor za posetioce. Od večeras će u tom prostoru publika moći da pogleda ulja na platnu i kolaže umetnice Mirjane Đošić pod nazivom “Vizija stvarnosti”

Otvaranje izložbe u četvrtak, 10. septembra u 19 sati će, prema saopštenju Galerije biti u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom i uz poštovanje svih mera opreza, što podrazumeva nošenje zaštitnih maski, održavanje bezbedne razdaljine i ograničen broj osoba u izložbenom prostoru.

Vizije stvarnosti Mirjane Đošić je postavka koja obuhvata ulja na platnu i kolaže na kojima umetnica postupkom kadriranja i uvećanja delova sopstvenog ili nekog drugog ljudskog lica, ili pojedinih predmeta u eksterijeru sa odblescima, i karakteristično bogatog kolorita, predstavlja refleksije sopstvenih pogleda na različite lične i društvene pojave – kaže u najavi kustos izložbe, Biljana Grković, istoričarka umetnosti i muzejska savetnica.

Mirjana Đošić je rođena 1981. u Trsteniku. Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu, odsek slikarstvo, završila je 2005. godine u klasi profesorke Anđelke Bojović. Doktorirala je kod iste profesorke 2015. Članica je ULUS-a od 2006. Godine, a status samostalnog umetnika ima od 2009. godine.

Izložba, koja će trajati do 1. oktobra, realizuje se uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top