Ujedinjena opozicija Kruševca najavila početak kampanje “Bojkot 2020”

Postavljeno: 13.02.2020

Na konferenciji  za novinare koju su u prostorijama Narodne stranke organizovali predstavnici stranaka Ujedinjene opozicije Kruševca najavljen je početak kampanje “Bojkot 2020” i predstavljena Deklaracija o bojkotu izbora

Proglašavamo bojkot lažiranih izbora i ne pristajemo da budemo saučesnici u otimanju slobode građana i građanki Srbije. Obavezujemo se da ćemo se boriti svim opravdanim sredstvima za potpuno oslobađanje Srbije od kriminalno partijske elite na vlasti – deo je Deklaracije o bojkotu izbora , a pročitala ga je Katarina Panić, članica Gradskoj odbora Stranke slobode i pravde.

U deklaraciji se, između ostalog,  navodi i to da opozicija ne pristaje na “krivotvorene mandate koji pakuju reke u cevi i koji izvršiteljima dozvoljavaju otimanje domova ljudi, partijsko zapošljavanje i otpuštanja radnika zarad interesa investitora ili partije na vlasti, gušenje slobode medija, fizičko nasilje, diskriminaciju, progon i ugnjetavanje kao oblik političke borbe”.

Dodaje se i to će se će se suprostaviti svakom nasilju i ekstremizmu “uvažavajući sve oblike različitosti među nama”.

“Obavezujemo se da ćemo u svim svojim aktivnostima  biti potpuno transparetntni i otvoreni za uključivanje građana i građanki u borbu za slobodnu i demokratsku Srbiju”, stoji u deklaraciji.

Takođe, navodi se da je borba opozicije okupljene oko ideje bojkota “iznad pojedinačnih političkih interesa partija, da to nije borba za funkcije i mandate , već borba za slobodu svih, kao i za demokratizaciju Srbije”.

Novinarima se na konferenciji obratio Stefan Bojičić iz Pokreta slobodnih građana, koji je kazao da toj partiji nije drago što neće učestvovati na izborima, ali da je “takva odluka nužnost jer mi danas nemamo slobodnu državu, nemamo slobodan grad”.

Institucije su zarobljene, mediji su zarobljeni, demokratija se nažalost iselila iz Kruševca i Srbije. Razorene su sve vrednosti, sve institucije, razoreno je ljudsko tkivo – kazao je Bojičić.

Istakao je da je zadatak opozicije da obiđe svakog građanina Kruševca, da ga upozna sa svim onim što ne može da čuje na televiziji, poput  toga koje je Marija Lukić a ko Jutka, šta je sa aferom Jovanjica, sa diplomom Siniše Malog, kako je vlast u Kruševcu ostavila grad bez državne apoteke…

Bojkot nije sjajna strategija, ali jednom se mora reći dosta siledžijstvu, poniženju, nacionalnom i građanskom propadanju. Pokušaće da nas uguše na svaki način, to je prirodno, jer oni između sebe mogu da se nagode oko podele kolača, ali ne mogu da trpe civilizacijsku alternativu kakva smo mi – rekao je Bojičić.

Predrag Petronijević iz Narodne stranke poručio je građanima da “ako mogu ponosno  da hodaju sa okovima oko vrata, da glasaju sa vezanim rukama, da žive u strahu i ako mogu mirno da gledaju kako nam otimaju  grad i pretvaraju u svoje privatno vlasništvo, a decu nam primoravaju da beže iz sopstvene zemlje, onda je glasanje na sledećim izborima pravi način da nastavimo da i dalje budemo okupaciona zona SNS kartela”

Izabrali smo bojkot, a ne census od tri odsto. Naravno da ste svi svesni da bi mi prešli taj census bez problema i time bi dobili poslanička mesta, plaćene prostorije, plaćene tehničke sekretare i ostale benificije koje idu uz sve to. Ipak, izabrali smo bojkot i time rizikujemo da usled nedostatka ovih benificija , možda i nestanemo sa političke scene Srbije u naredne četiri godine – kazao je on.

Petronijević je rekao da SNS  prisiljava građane da glasaju za njih kroz  laž, kupovinu glasova , zastrašivanje i ucenu.

Zbog svega toga ne pristajemo da ucene, pretnje i  partijska knjižica SNS-a budu jedina preporuka za zapošljavanje, a strah način života. Jedini način  da se suprotstavimo je da ne priznajemo njihov nametnuti autokratski sistem i da se bojkotom lažnih izbora, pre svega suprotstavimo vređanju inteligencije ali i strahovladi, lažima i razbojničkom vođenju države – poručio je na kraju Petronijević.

Konferenciji za novinare  prisustvovali su predstavnici stranaka Ujedninjene opozicije Kruševca, a  koju čine Narodna Stranka, Stranka slobode i pravde, Demokratska  stranka, Sindikat Sloga, Srpski pokret Dveri, Socijaldemokratska stranka, Pokret Slobodnih građama i Dosta je bilo.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top