+381 64 812 51 81
Naslovna » Politika » Ujedinjena opozicija Kruševca: Azdejković da odgovara za stanje u Toplani

Ujedinjena opozicija Kruševca: Azdejković da odgovara za stanje u Toplani

– Nije dovoljno da direktor Toplane podnese ostavku, on mora i da odgovara za propuste u tom preduzeću, mora da objasni i građanima i istražnim organima šta je dovelo do toga da Kruševac nema grejanje. Ne prihavatamo više da neko ode sa određene pozicije kad dođe do propusta, da ga  sklone od očiju javnosti i kasnije eventualno postave na neku još bolju poziciju– poruka je sa konferencije za novinare koju je danas održala Ujedinjena opozicija Kruševca, u prostorijama Narodne stranke

Komentarišući izjavu za medije Dragana Azdejkovića, direktora ovdašnje Toplane, da se problemi sa grejanjem politički zloupotrebljavaju, Dejan Stevanović iz Narodne stranke kazao je da opozicija ne koristi medije kako bi se uništila Toplana, te da za aktuelno stanje sa grejanjem može biti odgovoran jedino  osnivač ili neko ko direktno rukovodi ovim preduzećem.

– Nije normalno da neko kaže da bi odlaskom Azdejkovića sa mesta direktora bilo problema sa dobavljačima energenata. Normalno bi bilo  da nam tako nešto garantuju ugovori sa dobavljačima a ne pojedinac. Nas to podeseća na „burazerske kombinacije“ i za nas u opoziciji to je veoma bitno pitanje- kazao je on.

Stevanović se osvrnuo i na izjavu Azdejkovića da se nada da će imati dobru saradnju sa korisnicima usluga ovog preduzeća, istakavši da „on ne bi trebalo da sarađuje sa korisnicima, već da im pruža uslugu koju građani plaćaju cele godine“.

Kazao je i to da sedam godina nakon što je postavljen na mesto direktora Toplane, Azdejković i dalje traži krivce u prethodnim  rukovodstvima tog preduzeća, te da se opozicija s pravom pita da li se on uopšte bavio svojim poslom od kada je postao direktor.

– Nije dobro kad neko zaboravi da je sa raznih pozicija 15 godina imao priliku da sredi situaciju u Toplani,  kad zaboravi da je u Toplani dolaskom na mesto direktora zatekao 820 miliona duga, a da posle njegovih sedam godina imamo 1, 2 milijarde duga- rekao je Stevanović.

Kazao je i to da su građani svesni da radnici Toplane daju sve od sebe da otklone kvar kada do njega dođe, te da nije potrebno da Azdejković priča o ime radnika i da ih koristi u propagandne svrhe.

– Tačno je da radnici daju sve od sebe da bi građani koliko toliko imali grejanje, da rade i mimo radnog vremena. Međutim, ako postoji potreba za dodatnim angažovanjem  radne snage, onda se angažuju podizvođači koji će to uraditi, umesto što se radnici iscrpljuju. Azdejković je iskoristio svoje radnike tako što ih je indoktrinirao time da neko u opoziciji želi da uništi preduzeće i tako ugrozi njih i njihove porodice. Kako je ugroženo 190 radnika Toplane tako je ugroženo i 9.000 korisnika, što je oko 30.000 ljudi koji koriste usluge ovog preduzeća- rekao je on.

Stevanović je kazao da problemi u Toplani moraju biti rešeni i da građani moraju imati grejanje jer, kako je rekao, to nije hir opozicije već potreba građana.

– Znate da kada nešto nećete da rešite u politici, vi onda formirate radno telo koje se time bavi i nemate nikakvu informaciju. Mi ne znamo ko su stručnjaci u toj radnoj grupi i kada ona ima rok da dostavi mišljenje o tome šta treba da se uradi– rekao  je Stevanović

On je  izneo stav opozicije da bi, između ostalog, trebalo graditi još malih elektrana koje će biti u centru potrošnje jer su, kako je kazao, kapaciteti koje imamo vrlo diskutabilni.

– Pitanje je kako se na celokupni sistem odražavaju novi priključci kojih je, prema našim informacijama, u periodu od 2014-te do 2018-te bilo oko 500- rekao je Stevanović.

Komentarišući brigu sindikata u tom preduzeću za egzistenciju radnika ukoliko Azdejković ode sa mesta direktora, Vladan Mitić iz Narodne stranke kazao je da radnici ne bi trebalo da brinu zbog toga.

– Želim  da podseti sindikalce da je ovo Srbija i 2019. godina, a ne Stari Egipat i da ne postoji situacija da kada faraon ode ili umre, da se onda i cela garnitura zatvara u piramidu i nestaje. Ako Azdejković ode, radnici će ostati da rade, nema bojazni za niih- kazao je Mitić, naglašavajući da Azdejković mora i da ode i da odgovara jer nije obezbedio normalno funkcionisanje preduzeća.

Predstavnici opozicionih stranaka su na danas održanoj konferenciji za novinare kazali da opozicija podržava građanske proteste koji se organizuju u našem gradu, te da im je važno da se oni koji tvrde da je grejanja bilo u decembru prošle godine, podsete na to da su protesti u Kruševcu otpočeli baš u tom mesecu  a da je jedan od povoda za okupljanje građana bila i Toplana, odnosno, na problemi sa grejanjem.

- Nije dovoljno da direktor Toplane podnese ostavku, on mora i da odgovara za propuste u tom preduzeću, mora da objasni i građanima i istražnim organima šta je dovelo do toga da Kruševac nema grejanje. Ne prihavatamo više da neko ode sa određene pozicije kad dođe do propusta, da ga  sklone od očiju javnosti i kasnije eventualno postave na neku još bolju poziciju- poruka je sa konferencije za novinare koju je danas održala Ujedinjena opozicija Kruševca, u prostorijama Narodne stranke Komentarišući izjavu za medije Dragana Azdejkovića, direktora ovdašnje Toplane, da se problemi sa grejanjem politički zloupotrebljavaju, Dejan Stevanović iz Narodne stranke…

Review Overview

Rejting korisnika 4.56 ( 1400 glasova)
x

Proveri i

Kruševački Baksuzi obradovali osnovce

Društvo namćora, baksuza i ugursuza „Dobra narav“ darivalo je pakete odeće i obuće uspešnim učenicima lošijeg materijalnog stanja Tradicionalno, već ...

U novom broju GRAD-a intervju sa dr Radomirom Baturanom

GRAD 722 NA SVIM TRAFIKAMA

Kup Srbije: Napredak sutra protiv Žarkova, Trajal u sredu sa TSC-om

Narednih dana igraju se utakmice šesnaestine finala fudbalskog Kupa Srbije. Napredak sutra gostuje Žarkovu, a Trajal u sredu dočekuje TSCTeoretski, ...

“Lomnički kiseljak” – zaboravljeno izvorište mineralne vode

Izvor mineralne vode koja je tridesetih godina prošlog veka flaširana i izvožena u gotovo sve zemlje Evrope, decenijama unazad je ...

Sportski komentar: Malo gore od boljeg

 Posle podele plena izmedju fudbalera Napretka i Radničkog iz Nisa (0:0) pod Bagdalom nema radosti. Mnogi se pitaju da je ...