Uhapšeni zbog krađe u Aleksandrovcu, „teške“ 60.000 evra

Postavljeno: 10.06.2022

Policija iz Aleksandrovca je uhapsila dvojicu muškaraca osumnjičenih da su zajedno sa još jednim, koji se već nalazi u pritvoru zbog sličnog krivičnog dela, u noći između 29. i 30. maja provalili u kuću u Aleksandrovcu u ukrali različite stvari ukupne vrednosti oko 60.000 evra.

Prema policijskim navodima uhapšeni su B.P. (36) iz Kruševca i S.M. (31) iz Trstenika, za koje se sumnja da su izvršili ovo krivično delo zajedno sa  G.N., koji se već nalazi u pritvoru za izvršena slična krivična dela.

Oni se sumnjiče da su u noći između 29. i 30. maja ove godine provalili u kuću žene iz okoline Aleksandrovca, iz koje su ukrali zlatan nakit, lovačko oružje i veću količinu raznih predmeta, ukupne vrednosti oko 60.000 evra. Vlasnica kuće je stara 71 godinu.

Pretresom stana G. N.  pronađen je deo ukradenih predmeta, dok je policija u stanu B.P. pronašla lovačko oružje, kao i jednu automatsku pušku, tako da će protiv njega biti podneta i krivična prijava za krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija  – navedeno je u policijskom saopštenju.

Po nalogu osnovnog javnog tužioca u Brusu, B.P. i S.M. je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top