Ugostitelji fakultetskog obrazovanja

Postavljeno: 19.04.2021

Rođena braća Nenad i Mirko Mihajlović iz Kruševca, u restoranu ,,Konak,,, bez obzira na to što imaju fakultetske diplome, organizuju i opslužuju ljubitelje kafanskog života

Zahvaljujući ocu Dušanu, poznatom ugostitelju koji je sinovima omogućio školovanje, a od pre četiri godine podario u nasleđe posao kojim se i on bavio u društvenom i privatnom sektoru, njegovi sinovi Nenad sa diplomom Poljoprivrednog fakulteta i Mirko sa Ekonomskim, latili su se posla i sačuvali imidž restorana.

– Pandemija je prepolovila prethodno stanje po svim osnovama. Radimo, međutim, kako bi oni koji dolaze bili zadovoljni. Nadamo se da će biti i boljih dana – priča Mirko Mihajlović.

Ovaj mladić igra rukomet u RK Kruševac u Prvoj ligi Zapad. Bio je i član nekadašnjeg ORK Napredak, kada je taj Klub na pedesetogodišnjicu postojanja izborio prvi put prvologaški status, nastupao i u višem rangu, igrao u Velikoj Plani.

– Otac Dusan je bio i predsednik Napretka, a brat Nenad u rukovodstvu Kluba. On je igrao kosarku – objašnjava Mirko.

Dva brata, iako su se mimoišla u interesovanju u sportu, na zajedničkom su zadatku da, idući očevim stopama, sačuvaju godinama stican ugled u ugostiteljstvu.

– Tu smo jedinstveni. Dogovaramo se kao prava braća i tragamo za najboljim rešenjima zarad opstanka “Konaka”. Ne smemo i nećemo razočarati nikoga ko korači na prag našeg restorana. Svako se oseća kao da je u svojoj kući na ručku ili možda koristi prenoćište – ističe Nenad Mihajlović.

Sve ovo što braća Mihajlovići rade u ,,Konaku,, daje za pravo svima u gradu pod Bagdalom da s pravom kažu da je ovo najveselija kuća u gradu. A to se sve češće čuje od ljudi koji dobro prepoznaju šta je dobro, a šta nije u kafanskom životu.

Lj.Markovic

Ostale vesti

back-to-top