Udruženje za istinu i pravdu o bebama obeležilo Međunarodni dan nestale dece

Postavljeno: 25.05.2022

Roditelji i članovi porodica iz Udruženja za istinu i pravdu o bebama, okupili su ispred zgrade prvosudnih organa u Kruševcu, kako bi obeležili Međunarodni dan nestale dece. Skupu je prisustvovao i Mlađan Radivojević, za koga je Udruženje dokazalo da je kao beba bio otet.

Radi istrage bez opstrukcija pojedinih državnih organa, Udruženje je ranije zatražilo  formiranje posebnog Tužilaštva koje bi pružilo pomoć svim roditeljima i srodnicima koji samostalno tragaju za članovima svojih porodica. Zajedno sa Mlađanom i njegovom porodicom, za koju je sudsko-medicinskim veštačenjem utvrđeno da je njegova biološka, zahtevaju prijem kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

– Pred nama je finalni okršaj sa bebi mafijom, čiji je centar bio u Kruševcu. O tome svi ćute – poručio je predsednik Udruženja za istinu i pravdu o bebama, Radiša Pavlović.

Kako je objasnio, obraćajući se na današnjem skupu, važan napredak u radu Komisije je dobijanje ovlašćenja za proveru svih predmeta. Pavlović, koji je i  član Vladine komisije za ispitivanje postupanja državnih organa u rasvetljavanju prijavljenih slučajeva nestale dece, tvrdi da su od Bratislava Gašića, direktorka BIA, dobili informaciju da se deo medicinske dokumentacije iz našeg najvećeg porodilišta, Višegradske, nalazi u ahrivi Bezbednosno informativne agencije.

On je podsetio da trenutno postoji oko 1500 prijava roditelja koji potražuju istinu o svojoj deci i koji nisu predali predloge sudovima za novčanu odštetu.

J.A.

 

Ostale vesti

back-to-top