Udruženje penzionera “Car Lazar”: Nastavljaju prikupljanje potpisa

Postavljeno: 13.05.2020

Nakon skoro dva meseca pauze, Grupa građana „Za život bez brige za sigurno sutra“, nastavlja  sa pripremama za predstojeće izbore. Do sada su obezbedili 600 potpisa i 20 kandidata , a potrebno im je još 150 potpisa i pet kanidata, odnosno, kandidatkinja 

Nakon naknadno raspisanih izbora ponovo smo u aktivnostima i da bismo bili treća lista koja će ispred  grupe građana biti predstavljena na izborima 21. juna,  potrebno nam je još pet kandidatkinja. Molimo građanke zainteresovane da predstavljaju penzionere i ovu nestranačku grupu , da nam se jave što pre– kazao je na konferenciji za novinare Ljubiša Krstić  koji je i prvi kandidat na listi čiji je nosilac dr Rade Biočanin.

Krstić je podsetio da se za prikupljanje potpisa sada ne ide samo preko kod notara, već se može obaviti i u sredinama odakle dolaze glasovi.

Na našu inicijativu prihvaćeno je da se potpisi mogu overavati i u mesnim kancelarijama i u Gradskoj upravi. Oni koji to palniraju, potrebno je samo da nam se jave, a mi ćemo sprovesti sve dalje aktivnosti- poručio je on, dodajući da za sve informacije građani mogu da dođu u prostorije Udruženja “Car Lazar”, u Jug Bogdanovoj ulici broj 16, svakog dana od 10 časova ujutru.

Prema njegovim rečima, iako je većina članova udruženja starija  od 65 godina , zabrana kretanja ih nije sprečila da stalno budu u kontaktu putem telefona, te da razgovaraju o radu udruženja i predstojećim izborima.

Bili smo tu jedni za druge, a volonteri koji su mlađi do 65 godina, raznosili su pakete penzionerima, gde bi se posebno zahvalio Gradu Kruševcu koji je za sve penzionere, nevezano od visine penzije i godina starosti, dva puta tokom vanrednog stanja obezbedio pakete sa osnovnim životnim namirnicama i  sredstvima za ličnu higijenu. Možda će neko reći da je to bila skromna pomoć, ali je za nas bila velika– istakao je Krstić.

Na koferenciji su najavljene i nestranačke aktivnosti  Udruženja koje će biti realizovane u narednom periodu.

Rekreativno kondicioni marš biće organizovan 23.maja. Polazak je u 10 i 45 ispred glavne autobuske stanice, a po dolasku na cilj ( Lazarev trg u Doljanu)   predviđeno je takmičenje u tradicionalnim borilačkim veštinama vitezova, evociranje uspomena na slavnu istoriju junaka sa ovih prostora, te besedovanje i druženje uz pesmu, piće i prigodan ručak. Druga aktivnost je tribina na temu  “Korporativno društvena odgovornost u zaštiti eko sistema Rasinkog okruga  u uslovima eko poremećaja i kriza“, koja će biti organizovana 26. maja u sali Mesne zajednice „Meševo“, sa početkom u 18 časova– najavio je Rade Biočanin, predstavnik Udruženja „Car Lazar“.

Pre početka konferencije za novinare, minutom ćutanja odata je pošta, članovima i saradnicima preminulim tokom epidemije korona virusa, saradniku Vladiru Tasići i članu Miliji Vukoviću.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top