Udruženje penzionera “Car Lazar“ ide na izbore sa Grupom građana „Za život bez brige za sigurno sutra“

Postavljeno: 10.03.2020

Grupa građana „Za život bez brige za sigurno sutra“, koju je kao učesnika izborne trke registrovalo Udruženja penzionera “Car Lazar”, sa sedištem u Jug Bogdanovoj ulici u Kruševcu, definitivno je spremna za lokalne izbore zakazane 26. aprila i izaći će sa listom od najmanje 24 imena. Ovo je novinarima saopštio zastupnik Grupe građana Ljubiša Krstić

Naše je da radimo. Nadamo se da ćemo na predstojećim izborima u lokalu ostvariti sve što smo dogovorili. U suštini, cilj nam je bolji život svih građana, ali to podrazumeva da dobijemo poverenje na glasanju za naše odbornike. Mi smo se opredelili da učestvujemo kao grupa građana, vanstranački, ali nemamo ništa protiv ljudi koji su i članovi nekih od partija a žele sa nama – kaže Ljubiša Krstić, koji je i prvi kandidat na listi čiji je nosilac dr Rade Biočanin.

U okviru našeg programa kao najveći projekat smatramo akciju pošumljavanja Moravskog koridora u dužini od dvadesetak kilometara koliko prolazi kroz grad Kruševac. Mislimo da bi ovo trebalo da nastavi i svaka opština na svom području. Što se nas tiče, mi smo za ovaj poduhvat spremni, ali i za sve druge akcije koje će usrećiti ne samo ljude trećeg doba, već i sve ostale – dodaje Krstić.

Inače, Zakon o lokalnim izborima propisuje da izborne liste moraju imati najmanje jednu trećinu kandidata u odnosu na broj odborničkih mesta u parlamentu. U slučaju Kruševca koji ima 70 odbornika, to je 24 kandidata. 

U Grupi građana “Za život bez brige za sigurno sutra” kažu da u ovom trenutku imaju obezbeđene potpise podrške za polovinu svojih kandidata, ali da očekuju će do predviđenog roka imati podršku i za više od 24 kanditata.

Rok za predaju izbornih lista Gradskoj izbornoj komisiji je 10. april.  

Lj.Marković

Ostale vesti

Komentari

  1. StNikola kaže:

    U privredi je budućnost dragi penzioneri, a ne u pošumljavanju – to ostavite mladim goranima… Od čega ćete da primite penziju sutra a vaši unuci marendu?…i moja baba volela da živimo, svi – i to SUPER, al nije mogla… Privreda, šta to beše?

1 thought on “Udruženje penzionera “Car Lazar“ ide na izbore sa Grupom građana „Za život bez brige za sigurno sutra“

Comments are closed.

back-to-top