Učenička kompanija “Nature Supreme” poziva: Glasajte za nas!

Postavljeno: 02.07.2021

Na Evropskom takmičenju učeničkih kompanija koje traje do 15. jula, Srbiju predstavlja učenička kompanija “Nature Supreme“ iz Gimnazije u Kruševcu. Kako pored tri glavne i sedam specijalnih, postoji i nagrada publike, kruševačke gimnazijalke pozivaju sugrađane ali i sve ostale da glasaju i podrže njihov projekat
“Nature Supreme” je pobednik nacionalnog finala učeničkih kompanija Srbije na kom su talentovane kruševačke gimnazijalke Jovana Radisavljević, Nikolina Radović i Tanja Mladenović, pod mentorstvom profesorke Marije Urošević, predstavile svoj inovativni proizvod “Drop za ekstrakciju vode iz drveta”, za sve koji se nađu izgubljeni u prirodi

– Kompanija “Nature Supreme” je osmislila potpuno inovativan proizvod koji rešava problem ljudi koji se nalaze u prirodi suočeni sa nestašicom vode. Naš proizvod namenjen je svima koji žele da imaju spasonosnu alternativu u uslovima kada nemaju drugi izvor vode u prirodi. Drop je spravica izrađena od nerđajućeg čelika koja se implementira u stablo drveta za potrebe ekstrakcije vode iz drveta – kaže učenica Jovan Radisavljević.

Ideju da naprave “Drop” dobile su iz jednog poznatog holivudskog filma.

– Ideju smo dobile iz scena filma “Igre gladi” kada Kendis zapada u krizu jer satima nije mogla doći do pijaće vode. Pomoć joj dolazi u obliku napravice za izvlačenje vode iz stabla drveta. Kada smo istražile i shvatile da zapravo ta spravica ne postoji van scena filma, odlučile smo da je napravimo – ističe ona.

Pored glavnih nagrada na takmičenju, koje okuplja srednjoškolce preduzetnike iz preko 40 zemalja Evrope, naše devojke, Jovana, Tanja i Nikolina se bore za nagradu publike.

– Ovim putem htela bih da pozovem ljude da glasaju za kompaniju Nature Supreme i pomognu nam da osvojimo nagradu – apeluje ova učenica.

Nature supreme može se podržati glasanjem putem datog linka:
https://jaeurope.submittable.com/gallery/de2cc07e-c9f0-4f73-b306-3f476b44daac/20597702/

Potrebno je otvoriti nalog na platformi, verifikovati putem mejla i glasati „VOTE“ na stranici Nature Supreme.

A kako izgleda “Drop” možete pogledati u sledećem videu:
https://www.youtube.com/watch?v=pGtA8iRGvZE&ab_channel=NatureSupreme
M.S.

Ostale vesti

back-to-top