U toku završni radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulici Branka Miljkovića

Postavljeno: 11.08.2020

Do kraja ovog meseca biće završeni radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Novom naselju, u ulici Branka Miljkovića, čime će biti rešen dugogodišnji problem vodosnabdevanja u ovom delu grada

Sa radovima se krenulo pre dva meseca, a zbog složenosti i obimnosti, podeljeni su u tri faze. U prve dve faze, na potezu od Takovske do  Lomine  i ulice Svetog Save, u dužini od 350 metara, zamenjene su dotrajale azbestne cevi novim polietilenskim, izrađene  su dve vodovodne šahte , te povezano 17 kućnih priključaka na rekonstruisanu mrežu.

 

Treća i završna faza započeta je tokom prethodne nedelje privezivanjem privremenog voda sa obe strane u dužini od 180 metara. Radovi se izvode na potezu od ulice Svetog Save do Vidovdanske ulice, a pored  zamene dotrajalih azbestnih cevi novim polietilenskim, planirana je i izrada šahte za vazdušni ventil i nadzemnog hidranta, te povezivanje 25 priključaka za domaćinstvo.

U JKP “Vodovod Kruševac”, preduzeću koje je izvođač ovih radova, napominju da,zbog povezivanja  stare i nove mreže,  tokom rekonstrukcije može doći do privremenih i povremenih isključenja vode 

Rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici Branka Miljkovića finasira se sredstvima Vodovoda, a vrednost investicije je oko 6,7 miliona dinara.

D.P. 

Ostale vesti

back-to-top