U toku završni radovi na izgradnji javne garaže kod autobuske stanice

Postavljeno: 03.08.2020

Radovi na izgradnji fast garaže kod glavne autobuske stanice koji su zbog loših vremenskih uslova bili privremeno obustavljeni, nastavljeni su nakon stabilizacije vremena i očekivanja su da treća po redu javna garaža u Kruševcu, bude u funkciji najkasnije za meseca dana

Prema rečima Dragija Markovića, direktora JP “Poslovni centar”, radovi su privremeno obustavljeni zbog vremenskih nepogoda koja  su obeležile prethodni period . Sa prvim lepim danima radovi su nastavljeni  i, ukoliko vremenski uslovi budu dozvolili, biće završeni u narednih mesec dana.

Nova montažna garaža gradi se na površini od oko 2.500 kvadrata, na lokaciji iza Nacionalne službe za zapošljavanje, u ulici Žrtava fašizma, i imaće oko 250 parking mesta.

Pošto se garaža nalazi u neposrednoj blizini glavne autobuske stanice, pored parkiranja  po satu, kako navodi Marković, biće uvedeno i dnevno parkiranje za one koji putuju i imaju potrebu sa ostave vozilo na ceo dan, po simboličnoj ceni od 100 dinara.

Garaža je donacija  Grada Beograda, a u kompletno opremanje zemljišta, izgradnju platoa, te postavljanje garaže i naplatnog sistema, Javno preduzeće “Poslovni centar” i Grad Kruševac uložili su  po 25 miliona dinara.

Inače, prva fast garaža u gradu sa 140 parking mesta, izgrađena je 2017. godine na Trgu Kosturnica, a već naredne godine i kod Dijagnostičkog centra, sa 130 parking mesta.

Od uvođenja vanrednog stanja, fast garaža kod Dijagnostičkog centra data je na raspolaganje  kruševačkoj Bolnici i Domu zdravlja  i zaposleni u ovim zdravstvenim ustanovama  svoja vozila na tom prostoru mogu parkirati besplatno.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top