U toku rekonstrukcija vrtića Biseri 2 u Trsteniku

Postavljeno: 31.01.2022

U cilju poboljšanja energetske efikasnosti zgrade trsteničkog vrtića Biseri 2, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave obezbedilo je 4,2 miliona dinara za renstrukciju krova i postavljanje novih vrata i prozora. Radovi su u toku, a u narednom periodu planirana je i izgradnja igrališta u toj opštini. Vrednost te investicije je 2,5 miliona dinara

Pored rekonstrukcije krova koji je postavljen još 1981. godine, u vrtiću Biseri 2  u toku je i zamena stolarije, a kako je u međuvremenu poskupeo građevinski materijal, Ministarstvo je za realizaciju ovog projekta dodalo još oko 1,8 miliona dinara a lokalna samouprava 2,75 miliona.

U vrtiću Biseri 2 ranije je postavljen video nadzor, a u svim objektima ove ustanove gde deca celodnevno pohađaju vrtić, obezbeđen je i sigurnosti sistem zaključavanja svih ulaza i izlaza. 

Govoreći o investicijama koje su obeležile prethodni period, direktorka Predškolske ustanove “Biseri”, Marina Stanić Petrović, navela je da je Stopanja dobila vrtić za 85 dece.

-Takođe, planiran je i projekat za Medveđu, koji će biti realizovan sredstvima Fondacije Katarine Karađorđević. Lokalna samouprava treba da uradi temelj i infrastrukturu (kanalizacija, voda i struja), a to će biti montažni objekat. Radovi su krenuli u Velikoj Drenovi za adaptaciju objekta za oko 200 dece, a sredstva će donirati Fondacija Novaka Đokovića. Treba da bude završena i rekonstrukcija krova u cilju izolacije i energetske efikasnosti. U pregovorima smo i u planu je da se uradi novi vrtić u Mijajlovcu rekonstrukcijom starog objekta. Sobe su sve okrecene, hoblovan je parket svuda gde ga ima, a i dalje se ulaže istakla je Stanić Petrović.

Inače, za izuzetne uspehe u radu u prethodnom periodu Ustanova “Biseri” dobila je Oktobarsku nagradu opštine Trstenik, a direktorka priznanja za novootvoreni vrtić u Stopanji. Marina Stanić Petrović je nosilac priznanja “Jaka žena”, Ustanova je postala vicešampion na Predškolskoj olimpijadi u Rasinskom okrugu, a dobila brojne diplome i zahvalnice. 

Ž. M.

Ostale vesti

back-to-top