U teretani na otvorenom vri kao u košnici

Postavljeno: 04.02.2021

Da su teretane na otvorenom u Kruševcu privlačnije od magneta za mlađe i starije naraštaje uverili smo se u naselju “Rasadnik”. Sunčan dan izmamio je veliki broj devojčica i dečaka, a vežbali su i stariji. Lepa slika i što je najvažnije svi su prezadovoljni

– Prošle godine u maju dobili smo ono što smo priželjkivali – svedoči Janko Mojsilović. – Ovo je milina da se rekreiramo. Kad god nam vremenski uslovi dozvoljavaju napuštam stan i vežbam i od velike koristi mi je za zdravlje.

Ovom momku društvo pravi Dragoljub Stanić. Oblikovao je telo kao da se profesionalno bavi nekim sportom.

– Nema govora, samo ovde vežbam. Jedva smo dočekali nešto ovako. Od velikog je značaja za svakog od stanovnika ovog dela grada – veli Stanić.

Devojčice i dečaci trče od jedne do druge sprave. Traže prazno mesto za vežbanje.

– Ovde ima mesta za svakog. Treba biti i strpljiv, a mi mlađi nikud ne žurimo.Važno je da redovno koristimo ove sprave – kaže Andrea Marković.

Vežbanje pod otvorenim nebom kruševačkoj mlađariji, ali i seniorskim generacijama je, očito, pravo uživanje. Tim pre što nisu svi građani u mogućnosti da plaćaju vežbe pod nadzorom profesionalaca u nekoj od brojnih teretana u Lazarevom gradu.

Lj.Marković

Ostale vesti

back-to-top