U svim školama u Rasinskom okrugu neposredna nastava

Postavljeno: 03.10.2021

U šestoj nedelji škole, odnosno od 4. oktobra, osnovne i srednje škole u Rasinskom okrugu će nastavu držati neposredno u školi, osim odeljenja koja su zbog određenog broja pozitivnih učenika prebačena na onlajn ili kombinovani model. Od početka školske godine korona je potvrđena kod 469 đaka i 81 profesora u Rasinskom okrugu

Naime, Ministarstvo prosvete je saopštilo odluku Tima za škole, prema kojoj od 4. oktobra kombinovanu nastavu pohađaju srednjoškolci na području 23 lokalne samouprave, među kojima nema ni jedne lokalne samouprave iz Rasinskog okruga.

Istovremeno je resorno Ministarstvo saopštilo da u toj nedelji neće biti lokalnih samouprava u kojima će cele škole raditi onlajn, odnosno, po trećem modelu, te da je takvu odluku doneo Tim za škole, na osnovu epidemioloških podataka koji se odnose kako na obrazovne ustanove, tako i na same lokalne samouprave. 

Podsetimo da drugi model nastave podrazumeva kombinovanje neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe.

Ministarstvo je saopštilo da je, prema podacima Instituta za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ u nedelji od 20. do 29. septembra broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina  bio  3.834 (0,49 odsto) obolelih. Prema podacima kruševačkog Zavoda za javno zdravlje u pomenutom periodu u Rasinkom okrugu je zabeleženo 155 novih slučajeva oboljevanja među đacima, među kojima je njih 99 iz Kruševca. Istovremeno je u Okrugu registrovano oboljevanje kod još 21 profesora, od kojih je 12 iz Kruševca.

Takođe, u osnovnim i srednjim školama u Srbiji ukupno je 297 (0,75odsto) odeljenja (16 i manje učenika) koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana.  Ukupno je 1.417 (3,57odsto) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i 242 (0,61odsto) grupe u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Ostale vesti

back-to-top