U susret jubileju – mladi se nadmetali u znanju o Kruševcu

Postavljeno: 03.06.2021

U duhu obeležavanja jubileja grada kruševačka Narodna biblioteka je, u saradnji sa “Trajal korporacijom”, organizovala kviz za mlade “Da li znaš odgovor da daš”

Kruševački osnovci, srednjoškolci, ali i studenti, su na Dečijem pozajmnom odeljenju rešavali kviz o istoriji i tradiciji Kruševca.

– Već petu godinu za redom organizujemo ovaj kviz. Postoje pitanja iz četiri oblasti: istorijat grada, poznate ličnosti, sport i kultura. Deca su pokazala odlično znanje, veliki broj njih je učestvovao u kvizu, što nam je posebno drago – kaže Dejan Radojević, bibliotekar.

U kvizu su učestvovali učenici Osnovne muzičke škole “Stevan Hristić”, OŠ “Jovan Popović”, Gimnazije i studenti Poljoprivrednog fakulteta u Kruševcu. Jedna od njih je Anđela Kostić, studentkinja ratarstva i povrtarstva.

– Stalno učim u Biblioteci pošto je pored fakulteta. Ovaj kviz mi se baš dopao, češće bi trebalo da se organizuju ovakvi kvizovi kako bi deca što bolje upoznala Lazarev grad – navodi ona.

Svi učesnici kviza dobili su besplatnu članarinu u Biblioteci, a nagrađeni prigodne poklone koje je pripremila “Trajal korporacija”.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top