U Rasinskom okrugu nema potvrđenih slučajeva korone, u Srbiji 31 osoba zaražena

Postavljeno: 13.03.2020

Na teritoriji Rasinskog okruga, prema informaciji iz kruševačkog Zavoda za javno zdravlje, nema potvrđenih slučajeva infekcije korona virusom. Situacija se aktivno prati i sprovode se mere  koje je Ministarstva zdravlja donelo kako bi se suzbilo širenje virusa

Ministarstvo zdravlja je saopštilo da su dostupni brojevi telefona, prema mestu prebivališta, od 08 do 22 sata za  one koji imaju određene simptome respiratornih infekcija, a koji su u prethodnom periodu boravili u području zahvaćenim COVID-19, na kojima mogu dobiti sve potrebne informacije, kao i preporuke o daljem postupanju, od dežurnih epidemiologa.

Nadležni napominju da u takvim slučajevima nije potrebno ići u dom zdravlja ili bolnicu, niti šetnjom i drugim aktivnostima izlagati druge građane potencijalnim rizicima, već se treba odmah obratiti dežurnom epidemiologu na neki od dostavljenih telefona.

Brojevi telefona kruševačkog Zavoda za javno zdravlje su 037/422-951 i 064/8942282.

Inače, Ministarstvo zdravlja je na sajtu Covid19.rs navelo da je u Srbiji jutros do 8 časova registrovan 31 potvrđen slučaj zaraze koronavirusom. 

Ranije su donete mere za sprečavanje širenja virusa, a one podrazumevaju zabranu skupova u zatvorenim objektima, pojačane mere kontrole na graničnim prelazima i zatvaranje nekih od njih, kontrolu objekata pored auto-puteva, smanjenje turističkih dolazaka iz zaraženih područja, igranje utakmica bez publike, samo fudbalskih sa publikom. 

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top