U ponedeljak kreću tople probe!

Postavljeno: 27.09.2022

Sa toplim probama kruševačka Toplana krenuće u ponedeljak ( 3. oktobra) , a grejna sezona će, kao i prethodnih godina, početi 15. oktobra. Energenata ima dovoljno i, kako navode u tom preduzeću, poskupljenja grejanja neće biti

Direktor Toplane Dušan Gvozdenović kaže da je sa toplim probama trebalo da se krene ovog vikenda, ali da su zbog remonta i zamene ventila na magistralnom vodu u Gazimestanskoj ulici, odložene za ponedeljak

Prema njegovim rečima, grejna sezona zvanično počinje 15.oktobra, s tim da će početi i ranije ukoliko, kako nalažu i propisi, dnevna temperatura tri dana u kontinuituetu bude ispod 12 stepeni.

Gvozdenović navodi da je i pored svih poteškoća na tržištu, obezbeđena dovoljna količina energenata. Toplana na lageru trenutno ima 16.000 tona uglja i 600 tona mazuta.

-Naselje Rasadnik se greje na mazut i količina ovog energenta koja je obezbeđena, dovoljna je za celu sezonu za ovaj deo grada. Uspeli smo inače da potpišemo sve ugovore na vreme, da sa dobavljačima dogovorimo dinamiku isporuke, očekujemo i potpisivanje ugovora sa Srbijagasom oko 10.oktobra, što procedura koja je svake godine ista. Iako trenutno imamo na stanju i gas i ugalj, zbog situacije na tržištu prioritet ćemo dati uglju, ali ono što je suštinski važno za naše korisnike je da neće biti problema u isporuci toplotne energije- kaže direktor Toplane.

Cena grejanja će, kako je rekao, ostati ista kao i prethodne dve godine i iznosiće 99,48 dinara po kvadratnom metru.

Uz apel korisnicima da redovno izmiruju svoja dugovanja, jer je to i preduslov za nabavku energenata i poslovanje ovog preduzeća, Gvozdenović kaže i to da su u trenutno zadovoljni naplatom koju imaju od svojih korisnika.

-Dugovi se polako smanjuju, urađeno je dosta reprograma, pa je u nekim mesecima naplata i preko 100 odsto, što se nije dešavalo u prethodnom periodu- ističe on.

Inače, kruševačka Toplana ima oko devet hiljada korisnika, oko 58 kilometara mreže, 615 podstanica i četiri kotlarnice.

D.P.

 

Ostale vesti

back-to-top