U Opštoj bolnici Kruševac povećano javljanje pacijenata sa simptomima infekcije COVID-19

Postavljeno: 23.07.2020

U odgovorima koji su na pitanja kruševacgrada stigli iz kruševačke Opšte bolnice, potvđuje se da je povećan broj pacijenata koji se ovoj bolnici poslednih dana javljalu sa simptomima kovid infekcije, ali da Bolnica ima dovoljno kapaciteta i stručnog osoblja da na ove povećane potrebe odgovori

Prema navodima iz odgovora koji su stigli našioj redakciji, od uvođenja vanrednog stanja vrši se kontinuirana preraspodela smeštajnih kapaciteta i kadra, tako da na odeljenju ima raspoloživih kapaciteta za smeštaj pacijenata sumnjivih ili obolelih od COVID-19 i dovoljno zdravstvenih radnika.

Na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice trenutno je hospitalizovano 95 pacijenata sa srednjom i srednje-teškom kliničkom slikom, ali da nema nijednog pacijenta na respiratoru.

– Pacijente sa teškom kliničkom slikom upućujujemo najčešće u Klinički centar Niš, tako da u našoj ustanovi nema pacijenata sa COVID-19 na respiratorima – preciziraju u Bolnici.

Takođe, potvrđuju i da je deo lekara kruševačke bolnice još uvek na ispomoći u drugim zdravstvenim Ustanovama. 

Podsetimo, diektorka Opšte bolnice Vesna Stević Gajić je u intervjuu za naš medij pre tri nedelje rekla da je tada u Klinički centar Niš na sedam dana upućen infektolog,  a da su u Novi Pazar na pet dana otišla dva anesteziologa i internista, dok se jedan lekar na specijalizaciji prijavio dobrovoljno, dok je istovremeno dvoje pneumoftiziologa, po jedan Brusa i Trstenika, došlo da radi u kruševačkoj bolnici. Takođe, kako je tada rekla direktorka, jedanaestoro mladih lekara od kojih je petoro primljeno na neodređeno a šestoro na određeno vreme, rade sa kovid pacijentima. 

U odgovorima Opšte bolnice potvrđeno nam je i da među zdravstvenim radnicima ima i pozitivnih na COVID-19, ali nije precizirano o kom broju je reč.

Inače, prema današnjim podacima, u Kruševcu je u prethodna 24 sata registrovano 17 noovoobolelih, još deset novih slučajeva pozitivnih na korona virus detektovano je u ostalim opštinama Rasinskog okruga i to u Aleksandrovcu 9 i u Varvarinu 1. Kako nezvanično saznajemo, današnji rezultati su dobijeni na osnovu testiranja 58 osoba 19. jula.

Ukupan broj pozitivnih na korona virus Rasinskom okrugu je 882, Izlečenih od kovid 19 505 od početka epidemije, a danas su na analizu u laoboratoriju Vatreno oko iz Okruga poslata 63 uzorka testiranih građana. 

N.B.

Ostale vesti

back-to-top