U Okrugu 60 pacijenata sa koronom, dvoje iz Varvarina preminulo

Postavljeno: 04.04.2020

Na području Rasinskog okruga od početka testiranja korona virus je potvrđen kod 60 osoba, pod nadzor su stavljene 974 osobe koje su doputovale iz inostranstva, dok su 234 osobe iz kontakta sa obolelima stavljene pod zdravstveni nadzor, podaci su nadležnih službi

Na infektivnom odeljenju kruševačke bolnice trentno leži 17 pacijenata. Ovdašnji Zavod za javno zdravlje danas u Veterinarski Institut Kraljevo na analizu šalje 33 uzoraka briseva.  

Nadležni u opštini Varvarin navode da je na području te opštine od proglašenja pandemije, “korona virus potvrđen kod 9 osoba, dok su dve osobe preminule od posledica zaraze korona virusom”. 

– Prve žrtve virusa COVID-19 u našoj opštini su muškarac iz Varvarina 1941. godište i žena iz Varvarina 1968. godište. Predsednik opštine Varvarin i komandant opštinskog Štaba za vanredne situacije, Vojkan Pavić, uputio je izraze najdubljeg saučešća porodicama čiji su najmiliji izgubili borbu sa ovim nevidljivim neprijateljem – navedeno je 3. aprila na sajtu Opštine Varvarin. 

Prema ranijim informacijama nadležnih prvi pacijent sa područja Kruševca, kome je bio potvrđen korona virus, preminuo je 31. marta u niškom Kliničko bolničkom centru. 

J.B.

Ostale vesti

back-to-top