U Okrugu 11 odeljenja na onlajnu, 60 đaka pozitivno

Postavljeno: 08.09.2021

Zbog učenika kod kojih je potvrđena korona u Rasinskom okrugu do sada je 11 odeljenja prešlo na na onlajn nastavu, a na takvoj nastavi je, podsetimo, već nakon prva tri školska dana bilo četiri odeljenja iz okruga. Školska godina je, prema odluci Ministarstva prosvete, u svim školama u našem okrugu počela „normalno“ sprovođenjem neposredne nastave u punim odeljenjima, a odluke o promeni modela donose se nedeljno, a saopštavaju petkom

Zbog po makar dva potvrđena slučaja korone na onlajn nastavu su tokom prvih nedelju dana škole prešli đaci iz 11 odeljenja iz Rasinskog okruga, podaci su ovdašnje Školske uprave.

 

-Na onlajn nastavu su do sada prešli đaci iz osam odeljenja u kruševačkim školama i iz tri odeljenja u ostalim opštinama. Na delimičnom onlajnu je po šestoro đaka iz pet odeljenja u okrugu, a reč je o odeljenjima gde je korona potvrđena kod po jednog đaka, što znači da na nastavu na daljinu prelaze oboleli učenik i petoro đaka koji u školi sede oko njega – kazao je za naš portal načelnik Školske uprave Zoran Asković.

On, međutim, nije mogao da precizira iz kojih škola su odeljenja koja su prešlna na potpuni ili delimični onlajn.

O tome kako će se nastava u školama u Kruševcu i ostalim opštinama Rasinskog okruga sprovoditi naredne nedelje, škole bi trebalo da budu obaveštene u petak. Prvobitno je, prema uputstvu Ministarstva prosvete, bilo predviđene da lokalni štabovi za vanredne sitaucije Školskoj upravi šalju predlog modela nastave, na osnovu broja zaraženih, da ih ona prosleđuje Timu za škole, koji potom donosi odluku, ali je procedura promenjena.

– Iz Ministarstva je na mejl adrese škola stigao upitnik o broju zaraženih učenika i broju odeljenja koja su prešla na onlajn, na osnovu čega će Ministarstvo znati šta treba dalje da radi. Oni će verovatno te podatke da pošalju Timu za škole, koji će na osnovu toga da donese dalje odluke – objasnio je Asković.

Prema podacima kruševačkog Zavoda za javno zdravlje korona je od početka školske godine potvrdjena kod 60 đaka iz Rasinskog okruga, od kojih je njih 39 iz Kruševca, 18 iz Trstenika, dvoje iz Aleksandrovca i jedan iz Ćićevca. Istovremeno je ovaj virus potvrđen kod sedmoro profesora, a svi su iz Kruševca.

Inače, u Rasinkom okrugu je korona za dan potvrđena ko 110 lica, a najviše ih je iz Kruševca – 47. Zbog posledica tog virusa u Kovid bolnici je smešteno 92 pacijenta s

J.B.

Ostale vesti

back-to-top